2024. április 29. - Péter

Az MSZP fúj Boross Péter ötletére

Az MSZP tiltakozik - a volt miniszterelnök csütörtöki, Heti Válasznak adott interjúja alapján - a "Boross Péter által meghirdetett újfajta nemzetmodell" ellen.
2010. augusztus 27. péntek 13:52 - HírExtra
Boross Péter az interjúban egyebek között arról beszélt, hogy hite szerint "lehetnénk királyság is", eddig azonban valószínűleg nem kell elmenni az új alkotmánnyal. A politikus kiállt amellett, hogy a gyermektelenek különadót fizessenek, és felvetette, hogy 15-20 évig egyetlen, közös történelemkönyvet kellene bevezetni Magyarországon "a sok fércmű helyett".

A szocialisták szerint - áll az MTI-nek eljuttatott közleményükben - "retteghet az ország" az új alkotmány megszületésétől, ha olyan politikusokból áll az új alkotmány koncepcióját előkészítő bizottság, akik közül egyesek "döbbenetes ideákat" akarnak megvalósítani. Boross Péter, egykori miniszterelnök "hite szerint" – amit a közvélemény számára fogalmazott meg – lehetne akár királyság is Magyarországon, ami rögtön felveti a kérdést: vajon ki lenne a király, akihez az alkotmányt igazítani kellene - írják.

A szocialisták azt is felháborítónak tartják, hogy különadót kellene fizetnie annak, aki nő létére nem szül gyereket – legyen akár meddő. Bírálják azt is, hogy Boross Péter "a jövő nemzedékének történelemszemléletét is meghatározná, mi több bebetonozná 15-20 évre, akárcsak Orbán Viktor jelenlegi hatalmát, ami önmagában is ellentmond a demokratikus alapelveknek".

"Felhívunk minden józanul gondolkodó, demokrata érzelmű és baloldali embert, hogy a maga eszközeivel tiltakozzon az országot fertőző, antidemokratikus, a Magyar Köztársaságot veszélyeztető eszmék terjedése ellen. A szocialisták pedig azért fognak kampányolni töretlen lendülettel és őszinte meggyőződéssel, hogy a Boross Péter által meghirdetett újfajta nemzetmodell a jövőben csak egy rossz álom legyen" - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gmadaras
2010. augusztus 28. 00:13
Az öreget már betehetnék egy otthonba! Ennyi hülyeséget!
Egyedül találta ki vagy segitett a nagy ellenálló Pozsgai is?
helix
2010. augusztus 27. 15:55
Az mszp mindenre fúj, ami nem a saját ötlete.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását