2024. május 3. - Tímea, Irma

Semjén: kicsiben is úgy, mint nagyban

A Fidesz-KDNP kalocsai szervezetének jó programja van, melynek megvalósítását olyan lendülettel kell megkezdeni, mint ahogy az Orbán-kormány kezdett saját programjának megvalósításába - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Kalocsán.
2010. augusztus 20. péntek 07:30 - HírExtra
Kalocsán is olyan városvezetésre van szükség, amely jól együtt tud működni a Fidesz-KDNP-kormánnyal, s a hasonló politikai többségű megyei önkormányzattal - mondta a kereszténydemokrata politikus a helyi Fidesz-KDNP kampánynyitó rendezvényén.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: adja Isten ezt a bölcsességet a kalocsaiaknak, hogy saját érdekeikre hallgassanak, és támogassák Török Ferencet, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét és csapatát.

Beszédében visszautalt a kormányváltás óta meghozott intézkedésekre, melyek alapvető változást hoztak az ország életében."Nem egy elosztáslogikában, hanem szabadságlogikában gondolkodunk" - mondta.

A jövőről szólva utalt arra, hogy olyan adókedvezményeket terjeszt a Parlament elé a kormány, mely segíteni fogja a családok életét.

"A szociális igazságosság jegyében" határt kellett szabni a végkielégítéseknek - fűzte hozzá.
Emlékeztetett arra, hogy az arányos közteherviselés szellemében megadóztatták a bankokat.
"Hatályba lép a kettős állampolgárságról szóló törvény" - emelte ki, s ezt a bejelentését nagy taps fogadta.

Mint mondta, helyesnek tartja azt, ha egy Magyarországon élő nemzetiségi felveszi a román, szlovák, szerb vagy horvát állampolgárságot, de elvárja azt, hogy ne támasszanak akadályt a magyar állampolgárság felvétele elé a szomszédos államok sem.

Az "i"-re a pontot tavasszal fogjuk feltenni, amikor elfogadjuk az új Alkotmányt, amely figyelembe veszi a magyar tradíciót, s a keresztény gyökereinket - mondta a miniszterelnök-helyettes.
Török Ferenc, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje beszédében elmondta: szülővárosát egy élhető, újra működő európai várossá szeretné fejleszteni. Elmondta: 1998-ben költözött Budapestre, de figyelemmel kísérte a város életét. A sikeres vállalkozó - mint kifejtette - polgármesterként munkahelyeket szeretne teremteni, a fiatalok számára pedig ismét vonzóvá szeretné tenni a települést.

A pedagógus végzettségű polgármesterjelölt két éve költözött vissza Kalocsára, és azóta ismét aktívan részt vesz a helyi közéletben."A munkahelyteremtés polgármestere akarok lenni" - emelte ki programjának fő mondanivalóját Török Ferenc.

Török Ferencet, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét az Összefogás Kalocsáért Egyesület is támogatja.Több százan vettek részt a Fidesz-KDNP kampánynyitó rendezvényén a Kalocsa Hotel udvarán felállított sátorban.

Kalocsa jelenlegi polgármestere, Török Gusztáv Andor 1990 óta vezeti a várost. Az ezer éves érseki székhelyen a szavazók eddig mindig az SZDSZ jelöltjét választották meg a település élére. Az SZDSZ-ből kilépett, párt nélkül maradt polgármester függetlenként indul a választáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását