2024. április 26. - Ervin

Utópisztikus LMP

Az LMP egy emberléptékű, átláthatóan működő, szerethető város vízióját akarja felkínálni a fővárosiaknak, mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a párt főpolgármester-jelöltje.
2010. augusztus 16. hétfő 12:03 - HírExtra
Jávor Benedek, aki bemutatta az LMP 45 fős fővárosi jelöltlistájának első 12 tagját, kijelentette, hogy az elmúlt 20 év városvezetésétől lényegében különböző alternatívát ajánlanak. Szavai szerint azért 12 tagot mutattak be, mert körülbelül ekkora budapesti frakció felállítására látnak reális esélyt.

A listát ő maga vezeti. Kérdésre válaszolva, hogy a második helyen álló Kaltenbach Jenőt korábban a szocialisták felvetésére miért nem fogadták el, mint közös főpolgármester-jelöltet, azt felelte, a volt kisebbségi ombudsman nemet mondott az MSZP által ajánlott főpolgármester-jelöltségre. Hozzátette, nem arról van szó, hogy a szocialistáknak lett volna egy működőképes jelöltjük, "akit az LMP megfúrt".

Megjegyezte, Kaltenbach Jenőt eddig a közjogi pozíciója akadályozta meg abban, hogy jelöltté válhasson, de az LMP nagyon örül neki, hogy elvállalta a felkérést, ugyanis véleményük szerint az elmúlt 20 évben hitelesen és kikezdhetetlenül képviselte a demokrácia értékeit. A volt ombudsman egyébként az önkormányzati joggal, a közigazgatással és a közjoggal foglalkozna a frakción belül.

A harmadik helyen lévő Somfai Ágnes a városfejlesztésért és várostervezésért, míg a negyedik helyen álló Hanzély Ákos öttusa világbajnok a sportügyekért, az antikorrupciós küzdelemért és a közérdekű adatok védelméért felelhet.

Simon Gergelyhez tartoznának a városi környezet problémái, Kéri András városgazdálkodásért és a pénzügyekért, míg Tordai Bence, a párt egyik szóvivője a fővárosi közgyűlés szociális ügyeiért felelne.

Hajdú Mária foglalkozna a közlekedéssel, a kultúrával és az informatikával, Mathauser András feladata lenne a szakértői körökkel való kapcsolattartás, Csárdi Antalhoz pedig a közvetlen kereskedelemmel kapcsolatos politika.

Várnai László a kerületek és a főváros, illetve a budapesti frakció és a civil szervezetek kapcsolattartását intézné, Zarándi Zoltán pedig az oktatás és az európai ügyekért felelne.
Jávor Benedek azzal kapcsolatban, hogy az egyik MSZP-s képviselő plakátjainak színei és betűtípusai feltűnően hasonlítanak az LMP által használtakra, azt felelte, a szocialisták már tavasszal sem nagyon válogattak az eszközökben, és Molnár Gyula XI. kerületi polgármester akkor az LMP kampányelemeivel dolgozott. Közölte, nem kívánnak ezzel az üggyel foglalkozni, ők saját alternatívájukat kívánják bemutatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. augusztus 16. 17:00
Esélytelenek.

Tarlós lesz a befutó.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását