2024. május 19. - Ivó, Milán

Kerekasztal-beszélgetés a melegpolitikáról

A Jobbik nem támogatja az azonos neműek házasságát és azt, hogy azonos nemű párok gyermeket fogadhassanak örökbe, az MSZP és az LMP szerint biztosítani kell a melegek jogait - erről a pártok képviselői beszéltek szombaton Budapesten a Sziget fesztiválon.
2010. augusztus 15. vasárnap 07:17 - HírExtra
A Jobbik szerint a házasság férfi és nő között létrejövő kötelék, amely a reprodukciót szolgálja - mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője a Magic Mirror sátorban rendezett kerekasztal-beszélgetésen.

A Jobbiknak nincs melegpolitkája, "alapvető koncepciójuk", hogy a szexualitás mindenkinek a magánügye, azt nyíltan "propagálni veszélyes" - mondta Mirkóczki Ádám utalva a melegfelvonulásra, amely szerinte provokatív.

Török Zsolt, az MSZP esélyegyenlőségi ügyvivője hangsúlyozta: a melegek jogait biztosítani kell. Mint mondta, mára jogilag biztosított az azonos neműek számára a "kvázi házasságkötés".

Az együttélés módjában nem lehet különbséget tenni párok között - tette hozzá.

Tordai Bence, az LMP országos választmányának szóvivője azt mondta, az LMP melegpolitikája nem öltött programszerű formát. Hangsúlyozta: a melegek ügyéről őszintén kellene beszélni.

Közölte: pártja támogatja, hogy az azonos nemű párok is fogadhassanak örökbe gyermeket.

A Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt a beszélgetésen, amelynek vezetője szerint azért, mert nem tudtak szakértőket találni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását