2024. május 19. - Ivó, Milán

A rendőrség nem nyomoz!

A rendőrség nem indít nyomozást a Szivárvány Misszió Alapítvány (SZMA) feljelentése alapján, amely szerint meggyalázták Kertbeny Károly budapesti síremlékét.
2010. augusztus 9. hétfő 15:09 - HírExtra
Az író, műfordító, a "homoszexualitás" szó megalkotójának a Kerepesi úti temetőben található síremlékét ismeretlenek fekete lepellel takarták le, és ráragasztottak egy idézetet, amely az Ószövetségből való, és a férfiak kapcsolatának elítéléséről szól.

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte az MTI-vel, hogy bűncselekmény hiányában a feljelentést elutasította.

    Az alapítvány két héttel ezelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy neonácik meggyalázták Kertbeny Károly síremlékét még valamikor július közepén. Rongálásért és közösség elleni izgatásért tettek feljelentést. Sánta Mária akkor az alapítvány képviseletében elmondta: kegyeletsértésért azért nem kezdeményeztek eljárást, mert ezen az alapon csak hozzátartozók tehetnek feljelentést, akik egyébként nincsenek.

    Az idézet alatt a magukat Budapesti Hungaristáknak nevező csoport volt feltüntetve. Az SZMA közleményében azt írta: szerintük ennek a neonáci szerveződésnek a célja a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség megfélemlítése.

    Kertbeny Károly bécsi születésű, magát magyarnak valló író, műfordító volt. Többek között Petőfi Sándor, Arany János, Vörösmarty Mihály, Jókai Mór műveit fordította le különböző európai nyelvekre. 1869-ben egy névtelenül megjelentetett értekezésben ő alkotta meg a "homoszexualitás" kifejezést. A melegek jogainak elismerése érdekében végzett munkásságáért 2002-ben a Kerepesi úti temetőben síremléket állítottak az írónak.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását