2024. május 3. - Tímea, Irma

Ganxsta nekimegy Popeye-nek

Ganxsta Zoleet kérdeztük a kávézási szokásairól, a nyári fellépéseiről és arról, hogy ő hogyan tölti szabadidejét. Végül kiderült, hogy Zoli ezúttal valami egészen meglepő dologra készül.
2010. augusztus 15. vasárnap 17:49 - Kancsár Edina
Szoktál kávézni?

Reggelente szoktam inni egy kávét, mert szeretem az ízét, de ez nem az amitől kiugrik az ember szeme. Nem vagyok egy nagy kávés, energiaitalokat szoktam néha inni, de alapvetően az sem jellemző. Én kólafüggő vagyok és csak a kisüvegeset iszom meg. A pille palackos és a literes nem az igazi, a kisüvegesből viszont mértéktelen mennyiséget meg tudok inni.

A kóla is serkentő hatású.

Popeye
Egy kitalált hős, akit képregényekből, animációs filmekből és számos tv-show-ból ismerhetünk. Elzie Crisler Segar hozta létre 1929-ben. Mint rajzfilmsorozat, 1933-ban debütált mozi vátozatban a Paramount gondozásában, aztán a televíziós változatokat 1960-tól kezdték vetíteni. A hivatalos történet szerint Popeye 34 éves és Santa Monica-ban született, California-ban. Aránytalanul nagy alkarjain két horgony tetoválás található, ritkuló, vörös haja van és állandóan pipázik. Egy-két téves ábrázolástól eltekintve a jobb szeme hiányzik. Akadnak olyan epizódok, ahol megvan mindkettő. Popeye furcsa, komikus és gyakran természetfeletti kalandokat él át, fő ellensége Hag Bluto. A cselekmény egy része a kitalált Sweethaven városban történik. Popeye kedvese (egyesek szerint felesége) Olive OYL. /jatekshop.eu/
Hát engem nem pörget fel, ötven kóla után is gyönyörű szépen el tudok aludni.

Mivel szoktad feldobni magad, ha napközben elfáradsz vagy elálmosodsz?

Jó zenével. Többnyire mindenhova kocsival megyek és közben szól a zene, de nem rádiót hallgatok. Amik a rádióban szólnak, azok nem az én zenéim és nem az én kultúrköröm. Ma már nem divat, hogy zenekarokat hallgassanak az emberek, ma már dj-k vannak, amik borzasztóak és a hátam közepére nem kívánom azt a zenét, amit játsznak. Megvan az én saját zenei ízlésem, amiket szívesen hallgatok, és abból van egy komoly gyűjteményem. Azokat szoktam cserélgetni a kocsiban is, mert egy-két zenére teljesen be tudok indulni.

Van aki a sportra esküszik, mint ébresztő „szer”, neked erről mi a véleményed?

Mostanában újra lejárok gyurmázni, hogy valamennyire formában maradjak. De egyébként jégkorongozni járok, csak most a nyári idényben halott a dolog, úgyhogy muszáj valamit csinálni. Sportolnom mindenképpen kell valamit. Ez az életmód amit mi élünk, hogy a zenekarral eljárkálunk fellépni, ez borzalmas lerészegedésekkel és hempergésekkel jár.

Rengeteg egészségtelen kaját zabálunk és az irtózatos piamennyiség azért megviseli a szervezetet, úgyhogy nem árt egy kis sport, hogy valamivel szinten tartsam magam. De hamarosan újra lesz jég, már alig várom, hogy mehessek. Heti kétszer szoktam menni délelőttönként és akkor az olimpikonokkal, vívókkal, evezősökkel, kajaksokkal együtt szoktunk játszani.

Annak idején játszottam az amatőr bajnokságban, csak most már se időm, se energiám nincs rá. Igazából már egy vén trotyli vagyok ahhoz, hogy bajnokságban induljak. De jégkorongozni imádok, úgyhogy azt sosem fogom abbahagyni.

Tóth Vera szerint a pálinkának is van serkentő hatása. Neked mi erről a véleményed?

Én nagyon szeretek piázni, de csak akkor, ha nincs több dolgom aznap, mert engem az ital bealtat. Igazából én mindenféle italtól borzalmasan elálmosodok. Engem aztán nem pörget fel sem a pálinka, sem a sör… Az a véleményem, hogy a pia inkább altatónak jó.

Állítólag bizonyos teafélék is élénkítő hatásúak. Te szoktál teázni?

Teázni nagyon szeretek. Pierrot barátomnál szoktunk teázni, mert ő nagy tearajongó és embertelen gyűjteménye van. Olyan mennyiséget halmozott fel, hogy ha most elkezdenénk vadul inni, akkor sem fogyna ki az idők végezetéig. Minden héten egyszer szoktunk menni hozzá a haverokkal: teázunk, játszunk, elvagyunk… Akkor sem azért szoktam teázni, hogy felpörögjek, hanem mert szeretem az ízét.

Egyébként pont ma megyek hozzá, mert dolgozunk egy színdarabon: mi írjuk a zenéjét és a szövegét egy darabnak. Plusz egy érdekesség, hogy szerepelni is fogok benne. Ha valakit érdekel, október tizenhatodikán lesz a bemutatója a Thália Színházban. Na de a lényeg, hogy Pierrot-nál jókat lehet teázni.

És mit szoktál csinálni, ha már semmi sem segít, annyira fáradt vagy?

Ha az ember eleget pihen, akkor nem alszik el napközben. Ha olyan események történnek, amelyek érdekelnek, akkor nem kell semmi, ahhoz hogy éber maradjak. Ha álmos vagyok és olyan helyen vagyok, ami nem igazán dob fel, akkor megihatok száz redbullt, vagy kávét, az sem fog felébreszteni csak dobogni fog a szívem. Például, ha nézek egy meccset és hirtelen jön egy helyzet, vagy egy gól, akkor is fölébredek. Ez az életben is ugyanígy van. Az a legfontosabb, hogy olyan életet élj, ami fenntartja az érdeklődésedet.

És hogy telt a nyár? Sok fellépésetek volt?

Nagyon megérződik a zenei bizniszben a válság, kevesebb buli van mint régebben. Rengeteg fellépésünk volt így is, de sajnos minden zenekar megérzi a válságot, köztük mi is. A monopolhelyzetben lévő zenekarok most is dübörögnek, de a kisebbek sajnos kevésbé. Mi a középkategóriába tartozunk, ami annyit jelent, hogy megyeget, de nehéz… Nehezebb, mint máskor, de megoldjuk és nem sírunk!

Hol lesztek láthatóak legközelebb?

A Zöld Pardonba megyünk tizenkilencedikén, az egy érdekes buli lesz. Utána Kartel hétvége lesz a Balatonon: huszadikán Balatonbogláron, huszonegyedikén pedig Zamárdiban. Aztán huszonkettedikén Csillebércre is megyünk.

Akkor most nem panaszkodhattok, pörögtök rendesen.

Igen, most lesz buli bőven, de szeptembertől game over. Onnantól egy darab sem lesz, viszont akkor már kezdődik a színházi meló. Valami elfoglaltság azért mindig akad.

Ha már szóbajött a színház, akkor kíváncsi lennék, hogy te szoktál-e járni?

Régebben sokat jártam. Nagyon szégyellem magam, de már nem voltam egy ideje. Pedig egy tök jó dolog, ami kulturális szempontból is elengedhetetlen! Emiatt külön örülök, hogy egy színházzal kapcsolatos munkára kértek fel, mert így ha kell, ha nem színházba kényszerülök. Nagyon várom már, biztos jó lesz.

Mi a darab címe?

A darab címe: Popeye, aminek mi írjuk a zenéjét. Az egésznek tipikus ír kocsmazene hangulata lesz harmonikával, gitárral, hegedűvel… Jó kis döngölős zenét csinálunk. Jópofa kirándulás ez nekem, mert abszolút nem az én zenei világom, de ettől csak még szívesebben csinálom.

Említetted, hogy szerepelsz is benne. Kit alakítasz?

Én leszek Bluto kapitány, Popeye ellensége. Az a nagy szakállas fazon, aki mindig elrabolja Olíviát. Úgyhogy még gyúrnom kell, hogy nagyobb legyek addigra.

Hogy érzed magad színész szerepben?

Nagyon tetszik maga az ötlet is, meg ez az egész. Már nagyon várom.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását