2024. április 29. - Péter

70 milliós segítség az árvízkárosultaknak

Két hónap alatt hetvenmillió forint gyűlt össze a Duna Televízió árvízkárosultak megsegítésére nyitott segélyvonalán, amelyet Schmitt Pál köztársasági elnöknek még a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőjeként tett felhívása után hoztak létre.
2010. augusztus 11. szerda 11:41 - HírExtra
 Az államfő a MOB elnökeként a sportvezetők júniusi megbeszélésén jelentette ki, hogy a "magyar sportnak példát mutatva, igazi szolidaritással, összefogással segíteni kell a bajba jutott árvízkárosultakat, erkölcsi kötelességünk, hogy hozzájáruljunk a felbecsülhetetlen károk enyhítéséhez!".

A felhívásra nagyon sokan reagáltak, a segélyvonalra egymás után érkeztek a felajánlások, olimpiai bajnokok, versenyzők, edzők, sportvezetők, szakszövetségek, egyesületek jelentkeztek.
 
Mellettük az olimpiai csapat támogatói készpénzzel és különféle felajánlásokkal siettek a bajba jutottak segítségére. A két hónap alatt közel 40 millió forint készpénzt és további mintegy 30 millió forint értékű szolgáltatást adományoztak.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását