2024. április 25. - Márk

A Magyar Színház művészei árvízkárosult gyerekeket segítenek

Magyar és lengyel árvízkárosult gyerekekkel töltik a vasárnapot Balatonőszödön a Magyar Színház művészei, de a teátrum egyik előadásának bevételét is az árvízkárosultak javára ajánlja fel.
2010. augusztus 4. szerda 08:35 - HírExtra
A Magyar Színház tájékoztatása szerint a társulat tagjai a balatonőszödi kormányüdülőben látogatják meg az ott nyaraló lengyel és magyar árvízkárosult gyerekeket.

A teátrumot vezető Őze Áron és Auksz Éva színművésznő drámapedagógiai foglalkozást tartanak, míg a kisebb gyermekeket Gémes Antos, Ruttkay Laura, és Soltész Bözse színművészek szórakoztatják különböző játékos feladatokkal, vetélkedőkkel.

A nagyobbak Sipos Imre színész-rendező, a teátrum marketing-menedzser igazgatója, Tóth Sándor színművész és Bereczky Sándor főügyelő vezetésével a lovaglás, a motorozás, illetve a vitorlázás izgalmait próbálhatják ki.

Mint a teátrum közölte, a Magyar Színház első idei bemutatójának, a Sweet Charity című musical augusztus 28-iki előadásának teljes bevételét az árvízkárosultak javára ajánlják fel.

Neil Simon, Cy Coleman és Dorothy Fields zenés darabja Federico Fellini Cabiria éjszakái című filmjének forgatókönyvén alapul, a történet azonban a hatvanas évek New Yorkjában játszódik. A Pelsőczy Réka által rendezett produkciót kettős szereposztásban, augusztus 25-én, illetve 26-án mutatja be a Magyar Színház.

Charity Hope Valentine-t Auksz Éva és Ruttkay Laura, Oscar Lindquistet Jegercsik Csaba és Gémes Antos alakítja, Daddy Brubeck szerepében Pavletits Béla lép színpadra, míg Vittorio Vidalként Fillár Istvánt és Tóth Sándort láthatja a közönség. A Sweet Charity díszletét Cziegler Balázs, a jelmezeket Bujdosó Nóra tervezte; a koreográfia Dékány Edit munkája.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását