2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hová tűnt Czene Attila?

Fontos bejelentéseket tett az elmúlt napokban a sport szakállamtitkár Czene Attila. Részleteket azonban nem sikerült megtudnunk, csupán azt, hogy a volt olimpikon úszó a Budapesti úszó EB alatt éppen szabadságát élvezi.
2010. augusztus 10. kedd 11:09 - HírExtra
Az új szakállamtitkár

Ha már nem maga Orbán Viktor került a sport szakálllamtitkárság élére – aki talán a legmegfelelőbb lenne erre a posztra – legalább megúsztuk Deutsch Tamást. Igaz már neki sincs fülbevalója, lehet beengednék a margitszigeti úszó EB-re. Az államtitkár viszont június 2-tól Czene Attila lett. Kifejezetten jó döntésnek tűnik az 1996-ban az atlantai olimpián aranyérmet szerzett úszó kinevezése.
Czene Attila
Czene Attila 1974. június 20.-án született Szegeden Czene Sándor és Végh Valéria gyermekeként. Nős, felesége Bánhidi Petra versenytáncos.1998-ban végzett a Testnevelési Egyetemen, szakedző lett. 1992-ben Barcelonában ezüstérmes bronzérmes lett, 1996-ban pedig olimpiai bajnok 200 méteres egyéni vegyesúszásban. Elindult a 2000-es olimpiai játékokon is.


Elvégre is az úszás húzó sportágunk, folyamatosan „szállítják” élsportolóink az érmeket, olimpiákról, nemzetközi versenyekről. Épp a napokban zajlik a balatoni szakasz befejeztével Budapesten az úszó Európa-bajnokság.

Egyértelműnek tűnhet, hogy a 200 méteres egyéni vegyes úszás 1996-os olimpiai bajnoka is nap mint nap ellátogat az eseményre. Ha kedvtelésből nem is – bárkinek elmehet a kedve attól a sportágtól melyet éveken át profi szinten űzött – de minimum szakállamtitkári pozíciója folytán, csak úgy, szimbolikusan.

De hol van?

Mégsem találhatjuk meg Czene Attilát a tévék képernyőjén. Nem vedlett át Waldoba, csupán nem megy ki. A szakállamtitkár úr ugyanis éppen szabadságon van. Igaz, a szerdai nap folyamán átad érmeket, úgyhogy protokolláris kötelezettségeit ellátja. De utána közvetlen utazik is tovább Szingapúrba. Ezt teljesen megérthetjük hiszen az Ifjúsági Olimpiát tartják a dél-kelet-ázsiai államban.

De az kevéssé érthető, hogy a korábbi világhírű úszó, jelenlegi politikus miért pont egy Magyarország számára kiemelten fontos sportesemény ideje alatt nyaral? Persze lehet, hogy nem nyaral, de az biztos, hogy szabadságát tölti – valahol.

Igaz, már nem létezik külön sportminisztérium, de úgy tűnik Deutsch Tamás és Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterek értékelhetetlenül gyenge örökségét egyelőre nem töri meg Czene Attila.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

balogGY
2010. augusztus 10. 12:58
Rém ciki!

Nehogy már éppen egy úszó olimpikon államtitkár (sőt, jelen helyzetben gyakorlatilag sportminiszter) ne üljön ott végig egy ilyen fontos eseményt!!?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását