2024. május 4. - Mónika, Flórián

Sztárom a testvérem

Illényi Katica és Anikó egy közös, hatalmas produkcióra készülnek decemberben: mind a könnyűzenei, mind a komolyzenei műfajok közül igyekeznek minél többet megszólaltatni. A művésznőkkel beszélgettünk.
2010. augusztus 8. vasárnap 16:59 - Ruttkai Ildi
Illényi Katicát nagy öröm érte a nyáron, hiszen július 1-én hazaérkeztek külföldön élő testvérei. Mindegyikük más országban él és muzsikál, most azonban nagy dobásra készülnek decemberben. Egy közös koncerten az összes komoly és könnyűzenei műfajt megszólaltatják, így mindkét hölgyegyéniségét megismerheti a hallgatóság. Szólóban és közösen is előadnak olyan műveket, amelyekben megmutatják, milyen remekül tudnak együtt zenélni. Kérdéseinkre mindkét testvér válaszolt, így kicsit betekintést engednek nekünk az igazi testvéri szeretetbe.

Mennyire mély a kapcsolat kettőtök között?


Katica
: A legmélyebb. Együtt nőttünk fel, együtt játszottunk, Anikó még mindig a legjobb barátnőm. Mindent együtt csináltunk annak idején, és most is tudom szinte minden nap, hogy mit főz, pedig ő Svájcban él. Rendszeresen együtt nyaralunk, ezen a nyáron is, igaz, most a decemberi közös koncertünket készítettük elő itthon. Ha mindenből elegem van, kirepülök hozzá Winterthurba pihenni pár napra. Együtt nevetünk és sírunk, ha baj van.

Anikó
: Mélyebb nem is lehet.

Mi az, amit a legjobban szeretsz a testvéredben?

Katica
: A jó szívét, áldozatkészséget, családcentrikusságát. Anikó nap, mint nap beszél rajtam kívül az édesanyámmal, az öcsémmel és még a bátyámmal is, aki Amerikában él. Ő ért meg a legjobban és ő az, akivel biztos, hogy meg tudom osztani a problémáimat.

Anikó: A vidámságát, a pozitív életszemléletét, azt, hogy mindig buli, ha együtt vagyunk. Mindig és mindenben tudok rá számítani. Azt, hogy ő ismer a legjobban engem, utánam. Akármi történik vele, meg tudjuk beszélni.

Miben vagytok teljesen különbözőek?


Katica
: Nincs ilyen. Ha vásárolni megyek, ugyanazt a csizmát veszi meg Svájcban, amit én itthon. Ugyanazt a rúzst veszi meg 1000 km-el távolabb, amit én. Nem csak a színe, még a márkája is megegyezik. Ezen már nem is csodálkozunk. Az ízlésünk teljesen egyforma.

Anikó
: Mindketten nagyon türelmesek és konfliktuskerülők vagyunk, de én még tovább tűrök, mint ő. Katica a kiszolgáltatott helyzeteket nem viseli. Képes mindent felrúgni maga körül és inkább a nulláról kezdeni az egészet elölről. Mégis, néha én vagyok a lobbanékonyabb.

Mi az első emléked róla?

Katica
: Közösen ültünk a nagypapa ölében, aki mesélt, miközben a térdén lovagoltatott minket a teraszon, a cseresznyefa alatt.

Anikó: A hallban az asztal alatt berendeztünk egy babaszobát és évekig játszottuk a képzeletbeli családi életünket teljes átéléssel…

Mivel borított ki eddig legjobban?

Katica: Soha nem borított ki semmivel.

Anikó: Amikor elsős voltam a konziban ő meg negyedikes, utáltam, hogy sminkeli magát.

Mikor voltál legbüszkébb a testvéredre?


Katica: Amikor úgy vették fel Svájcba csellistának - mint később kiderült -, hogy előzetesen eldöntötték: Kelet- Európából nem vesznek fel senkit. Egy évig vizsgáztatták, próbáltak hibát találniAnikóban, de nem sikerült. Felvették szólamvezető csellistának, hála az édesapám kitartó zenei nevelésének és a kiváló magyar zenei oktatásnak, az Akadémia magas szintű képzésének.

Anikó: Akkor, amikor először láttam élőben az önálló estjét a Thália Színházban. Nagyon büszke voltam rá, és persze végigbőgtem az előadást.

Okozott-e már meglepetést?

Katica: Igen, Bazelben volt vendégszereplésem, amikor váratlanul megjelent az öltözőben a pár hónapos kisfiával, akit akkor láttam először.

Anikó: Igen, egyszer, amikor még tinédzserek voltunk, kaptam tőle egy megérdemelt pofont. Jogos volt, de nagyon meglepett.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását