2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fidesz-KDNP: Külön jelölnek polgármestert?

A Fidesz Békés városi csoportja úgy döntött, hogy Erdős Norbertet, a KDNP a jelenlegi alpolgármestert támogatja, a KDNP polgármesterjelöltje pedig Izsó Gábor polgármester lesz az önkormányzati választáson.
2010. augusztus 3. kedd 07:18 - HírExtra
A Fidesz múlt pénteki titkos szavazásán a jelenlévő 50 tagból 47-en voksoltak Erdős Norbertre, aki az elmúlt négy évben ellátta a város alpolgármesteri feladatait, és már a harmadik ciklusban a térség egyéni országgyűlési képviselője, az idén tavasszal megválasztották a parlament jegyzőjének is.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint csak olyanok indulnak egyéni körzetben, akik tagjai a Fidesznek, illetve valamelyik tagozatának.

Néhány hete a Kereszténydemokrata Néppárt Izsó Gábort nevezte meg polgármesterjelöltnek; ő az elmúlt négy évben polgármesterként irányította a várost.

Pálmai Tamás, a KDNP Békés megyei elnöke az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy jelöltjük 2006-ban a Fidesz és a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör színeiben nyerte el a posztját.

Erdős Norbert az MTI érdeklődésre közölte: a város érdeke, hogy a településért cselekedni tudó országgyűlési képviselő legyen a polgármester. Hozzátette: a Fidesz továbbra is számít Izsó Gáborra, és nyitva tartja számára a lehetőséget, hogy a Fidesz színeiben vegyen részt a választásokon, hiszen a várost szolgálni alpolgármesteri székből is lehet.

Izsó Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy Erdős Norbert az utolsó pillanatig biztosította arról, hogy őt terjeszti be polgármesterjelöltnek. Azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt négy évben a jobboldali frakció sikeresen irányította várost.

"Miután a KDNP mint kormányon lévő párt további bizalmáról biztosított, megméretem magam és az elmúlt négy év munkáját Békés város polgárai előtt" - áll a közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását