2024. április 27. - Zita

Tiltakozás a mészkőbánya bővítése ellen

Félmilliárdos fejlesztésre kapott környezetvédelmi engedélyt máriagyűdi mészkőbánya tulajdonosa; a harkányi környezetvédők a fürdőváros gyógyvizét, a siklósi borászok pedig ültetvényeiket féltve tiltakoznak a terv ellen - írta a szerdai Népszava.
2007. október 24. szerda 08:54 - Hírextra

A Baranya megyei bánya tulajdonosa, a Dráva-Kavics Kft. ügyvezetője a lapnak kijelentette: "tévedés", hogy a bányának bármi köze lenne a harkányi gyógyvízhez. A siklósi borászok aggodalmairól szólva pedig megjegyezte: tudja, hogy "a bort az országban sok helyen az egyetlen kitörési pontnak tartják", de ők eddig "békében is éltek mindenkivel".

A Népszava úgy tudja, a bánya ellen tiltakozó környezetvédők a harkányi Zöld Forrás Egyesületen keresztül hallatják a hangjukat, s már egy közmeghallgatáson is felhívták a figyelmet arra, hogy a bánya bővítése "veszélyezteti a fürdőváros gyógyvizét".

A lap szerint a siklósi borászok viszont a robbantás zaja és a keletkező por miatt aggódnak. A Népszavának nyilatkozva megszólalt egy üzletember, aki a bánya szomszédságában kétmilliárdos fejlesztéssel új birtokközpontot és egy négycsillagos konferenciahotelt kíván létesíteni.

"Nem csak én, de sokan mások is, akik a közelben építkeztek, úgy tudták, ez egy bezárt bánya" - mondta a lapnak Malatinszky Csaba, hozzátéve, nem kell nagy képzelőerő annak végiggondolásához, hogy "milyen esélye van a borturizmusnak egy elhordott szőlőhegyen".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását