2024. május 18. - Erik, Alexandra

Mesterházy: Orbán köszönje meg az MSZP-nek!

Mesterházy Attila szerint Orbán Viktornak meg kellene köszönnie a szocialista pártnak és az előző kormánynak, hogy a válságkezelő programot végrehajtotta, valamint a választópolgároknak is, hogy az ebből fakadó áldozatokat elviselték.
2010. július 29. csütörtök 14:16 - HírExtra
Az MSZP elnöke csütörtöki szarvasi sajtótájékoztatóján utalt a miniszterelnök szerdai beszédére, ahol - mint felidézte - Orbán Viktor azt mondta, hogy az ország gazdasága és költségvetése stabil lábakon áll, s nincsen olyan veszély, amely ezt a stabilitást, vagy akár az év végi 3,8 százalékos hiánycélt veszélyeztetné.

"Ez azért üdvözlendő, mert a szocialisták mást sem tettek a választási kampányban és az elmúlt két hónapban, minthogy arra hívtuk fel a figyelmet: nincsenek csontvázak a szekrényben, a magyar költségvetés stabil, Magyarországnak a pénzügyi helyzete pedig nemzetközi összehasonlításban is jónak mondható" - jelentette ki.

A politikus a miniszterelnöktől a köszönet mellett azt is elvárja, hogy "bocsánatot kérjen a Magyar Szocialista Párttól és azoktól a választóktól, akiknek azt mondták a választási kampányban, hogy itt új költségvetésre van szükség", mert az előző kormányé "tele van csontvázakkal", és hogy nem tarthatók azok a számok, amelyeket a korábbi kormány nyilvánosságra hozott, mert "nem valósak, tehát megtévesztésen alapulnak".

"Az egyértelműen kiderült, hogy ez nem igaz, és az is, hogy Orbán Viktor ebben a tekintetben mást mondott a választások előtt, mint amit most, akár a tegnapi napon, az Új Széchenyi Terv sajtótájékoztatóján" - hangsúlyozta.

Mesterházy Attila szarvasi látogatását megragadva bemutatta Földesi Zoltánt, pártja országgyűlési képviselőjelöltjét, aki Békés megye ötödik számú választókerületében indul. A térségben azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a mandátum korábbi birtokosát, Domokos Lászlót az országgyűlés megválasztotta az Állami Számvevőszék elnökének, s ezért lemondott.

Földesi Zoltán, aki egyben az MSZP szarvasi polgármesterjelöltje is, elmondta: tisztességes kampányt szeretne folytatni az elkövetkezendő időszakban. A politikus, aki már három alkalommal jutott be korábban a parlamentbe listás képviselőként hozzátette: abban bízik, hogy a térség választópolgárai most először üzenhetnek a kétharmados többségnek, hogy nem erre szavaztak az idén tavasszal.

A szarvasi központú választókerületben az első fordulóra szeptember 19-én, a másodikra pedig október 3-án kerül sor. A pártok részéről egyelőre csak a Fidesz jelentette be, hogy azt a Dankó Bélát indítják, aki 1999 óta Kondoros nagyközség polgármestere, és több ciklus óta a tagja a megyei közgyűlésnek is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását