2024. május 19. - Ivó, Milán

Raklaptűz: soron kívüli vizsgálat

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a szabadbattyáni faipari üzemben keletkezett tűz oltási körülményeinek és az oltóvízhiány okainak megállapítására - közölte a főigazgatóság szerdán az MTI-vel.
2010. július 28. szerda 19:16 - HírExtra
A vizsgálat kiterjed arra, hogy az üzem oltóvízmedencéi megfeleltek-e a tűzvédelmi, a hatósági és piacfelügyeleti előírásoknak. A vizsgálat folyamatban van, 22 munkanap áll rendelkezésre a megállapítások összegzésére, a szükséges intézkedések megtételére - áll a közleményben.
Szabadbattyán külterületén, egy raklapot gyártó üzem udvarán mintegy 1500 négyzetméteres területen égett több tízezer raklap - mondta korábban Vén Norbert tűzoltó alezredes, helyszíni tűzoltásvezető az MTI-nek. A tűzoltók tizenegy órás munka után, szerda hajnalban fejezték be az oltást.

A székesfehérvári tűzoltóságra kedden 15 óra 30 perckor érkezett bejelentés a tűzről. A helyszínen nem állt rendelkezésre tűzcsap - ismertette a tűzoltásvezető, hozzátéve: vannak ugyan tűzivízmedencék, de azokból technikai okok miatt nem sikerült a vizet kinyerniük a tűzoltóknak, emiatt egyre több külső vízfelvételi lehetőséget kellett keresniük, s a vizet egyre messzebbről kellett vinniük.
A tűz átterjedt a raklapok melletti telken lévő ablakgyár csarnokára, a homlokzati szigetelés leégett, károsodott az épület álmennyezete is.

Vízi Ignác tűzoltó százados, tűzvizsgáló az MTI-nek elmondta: az ügyben bűncselekmény gyanúja miatt a székesfehérvári tűzoltóság a rendőrséggel közösen folytat vizsgálatot.

A székesfehérvári tűzoltóságon az ötfokozatú skálán négyes, kiemelt fokozatú riasztást rendeltek el. A helyszínen nagy erőkkel dolgoztak a Fejér, a Veszprém és a Somogy megyei tűzoltók; vízszállító és más tűzoltójárművek érkeztek Székesfehérvárról, Siófokról, Balatonfűzfőről és Sárbogárdról is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását