2024. május 19. - Ivó, Milán

Raklaptűz: éjszakába nyúlhat az oltás

Várhatóan az éjszakai órákig tart majd annak a tűznek az oltása, amely a Fejér megyei Szabadbattyán külterületén keletkezett, egy raklapot gyártó üzem udvarán - mondta Vén Norbert tűzoltó alezredes, helyszíni tűzoltásvezető kedd este az MTI-nek. Az előzetes információkkal szemben nem több száz, hanem több tízezer raklap kapott lángra.
2010. július 27. kedd 21:12 - HírExtra
A székesfehérvári tűzoltóság osztályvezetője elmondta: a fehérvári tűzoltóságra 15 óra 30 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Szabadbattyánban, egy raklapot gyártó üzem udvarán égnek az ott tárolt raklapok.

Az udvaron 1500 négyzetméteren, 5 méter magasságban felhalmozott, hézagmentesen tömörített raklapok égnek, több tízezer darab.

A helyszínen egyáltalán nem áll rendelkezésre tűzcsap – mondta a tűzoltásvezető, hozzátéve: vannak ugyan tűzivíz-medencék, ám azokból technikai okok miatt nem sikerül a vizet kinyerniük a tűzoltóknak. Emiatt a járműveikkel egyre több külső vízfelvételi lehetőséget kell keresniük, s a vizet egyre messzebbről kell vinniük.

A tűz átterjedt a raklapok melletti telken lévő ablakgyár csarnokára: a homlokzati szigetelés leégett, néhány ablak kitört, károsodott az épület álmennyezete is – tette hozzá az alezredes.

A környező épületeket - a tűzoltók gyors és hatékony munkája mellett - az védte meg, hogy a raklapokat körbevevő kerítés vasbetonból van. A tűzoltók jelenleg egy erőgépet várnak a helyszínre, amellyel az égő, izzó, illetve a már összeroskadt raklaphalmokat széthúzzák; s szakaszosan folytatják tovább az oltást. Ez az éjszakáig el fog nyúlni – mondta Vén Norbert.

Az eset kapcsán a székesfehérvári tűzoltóságon az ötfokozatú skálán négyes, kiemelt fokozatú riasztást rendeltek el. A helyszínen nagy erőkkel dolgoznak a Fejér, a Veszprém és a Somogy megyéből érkezett tűzoltók; vízszállító és más tűzoltójárművek érkeztek Székesfehérvárról, Siófokról, Balatonfűzfőről és Sárbogárdról is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását