2024. május 2. - Zsigmond
A pech nem más, mint balszerencse. Ki ne ismerné ezt a jelenséget, amikor olyan mint, ha az egész világ ellenünk dolgozna. A HírExtra megkérdezte Szandit, hogy neki milyen tapasztalatai vannak a pechel.
2010. július 25. vasárnap 15:23 - Kancsár Edina
Szoktak peches napjaid lenni?

Igazság szerint a balszerencse nálam többnyire a fáradtsággal függ össze. Amikor fáradt vagyok, akkor sokkal ingerlékenyebb vagyok, ami abban nyilvánul meg, hogy minden rossz dolgot nagyító alatt látok. Ilyenkor minden lassú és rossz. Ha az balszerencsének számít, hogy minden nap összetörök valamit, akkor minden napom balszerencsés…

Nagy törőnő vagyok, a férjemtől már oklevelet is kaptam érte. Ez azért van, mert állandóan rohanok. Ilyenkor a normális tempójú embereket is lassabbnak látom, és úgy érzem, hogy attól balszerencsés a napom, hogy nem jutok egyről a kettőre. Az én pörgésemhez képest az átlagos emberek, időnként irreálisan lassúnak tűnnek.

Hogy viseled ezeket a napokat, amikor semmi sem jó?

Balszerencse
Balszerencsés az az ember, akit elkerül a szerencse. Mondják rá, hogy peches, nyomorult, elesett, sikertelen, sorsüldözött, istenverte. Szólásmondásokban úgy szerepel, mint aki a lejtőt járja, vagy lejtőre áll a dolga; rájár a rúd; beleütött az istennyila; rossz órában vagy csillagzat alatt született stb.
http://www.rostae-books.com/balszerencse.html
Mérgelődök. De ha a gyerekekkel vagyok, akkor sokkal higgadtabb tudok maradni.

Volt már, hogy egy balszerencsés napon úgy döntöttél, hogy inkább lemondod a programjaidat és otthon maradsz?

Nem igazán. Ilyenkor át kell esni egy holtponton, amikor az ember már csak legyint egyet, hogy ez egy ilyen nap és úgy sem tudok változtatni rajta. Ilyenkor egy ideig még mindenki reménykedik, mint egy versenyben, hogy egyszer átfordul majd a nap és véget ér a balszerencsék sorozata. De ha még késő délután is úgy érzed, hogy nem értek véget a rossz dolgok, akkor bele kell törődni, hogy ez egy ilyen nap. Ilyenkor szoktam azt mondani: ez nem az én napom volt!

Szerinted hogyan lehet védekezni a balszerencse ellen?

Szerintem a pozitív gondolkodás és a szeretet ilyenkor a legfontosabb. Én hiszek benne, hogy pozitív gondolkodással minden rossz dolgot el lehet hessegetni.

Sokan a peches napokat babonákkal szokták összefüggésbe hozni. Te babonás vagy?

Nem vagyok babonás, de emlékszem volt olyan gyerekkoromban, hogy az egyik nap egész délelőtt többször is átszaladt előttem egy fekete macska. Délután elmentünk a családdal a strandra, de én nem mertem még a vízbe sem bemenni, mert biztos voltam benne, hogy ezek baljós jelek voltak.

Mai napig van olyan babona amiben hiszel?

Istenhívő emberként nem szabad babonásnak lenni, de ez a fekete macska dolog egy kicsit furán hat rám. Ez az egy, amitől egy kicsit viszolygok. Gondoltam, hogy egyszer majd kiütöm ezt a babonát azzal, hogy lesz egy fekete macskám. Hátha úgy hozzászoknék a látványához.

Volt esetleg valami konkrét tapasztalatod a fekete cicákkal kapcsolatban, ami miatt így tartasz tőlük?

Amikor sok év után visszamentem a Galoppra lovagolni, akkor arra lettem figyelmes, hogy a pálya szélén állt egy macska. Mielőtt kilovagoltam, megnéztem egy kört és azt vettem észre, hogy még az arra vágtató lovaktól sem ijedt meg és határozottan engem néz. Még az istállómesternek is feltűnt, hogy engem figyel. Miután kilovagoltam, annyit ágaskodott alattam a ló, hogy még mielőtt komolyabb baj történt volna, leugrottam a lóról. Azóta nem is voltam újra lovagolni. Mindenképpen be kéne szereznem egy fekete macskát, mert annyira tartok tőlük, hogy szerintem már én magam vonzom be a rossz dolgokat a macskák miatt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását