2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Szandi még hisz a Mikulásban?

Hamarosan közeledik december 6-a, és mint minden évben, a Mikulás most is megajándékozza a jó gyerekeket. Az ismert énekesnő, Szandi nyilatkozott a HírExtrának. 12 éven aluliaknak jelen írás nem ajánlott!
2009. november 24. kedd 16:59 - Győry S. József
Ön hány éves koráig hitt a Mikulás létezésében?

Amikor hat-hét éves lehettem, gyanús volt már, hogy jött a Mikulás, és ugyanolyan cipője volt, mint az apu testvérének. Azért ilyen dolgok voltak, de nagyon sokáig hittem benne, a hit szerintem amúgy is nagyon fontos dolog. Míg más váltig állította, hogy Mikulás nincsen, én meg voltam róla győződve, hogy ha hisz benne, akkor biztos ő fogja hozni az ajándékot. Mégis kisiskolás, olyan harmadik osztályos koromban jöttem rá, hogy Mikulás nem létezik.

Melyik a legkedvesebb, Mikulással kapcsolatos emléke?

Igazság szerint nálunk nagyon izgalmas szokott lenni ez a dolog, tehát nekem mindegyik nagyon emlékezetes, nem is tudom elmondani, hogy melyik a legkedvesebb. Amikor hó van, nálunk mindig ott a szánjának a nyoma, amikor reggel jönnek a gyerekek. Ezeket a dolgokat mindig roppant nagy szervezés előzi meg. Mikor a Mikulás elrepül a szánjával, a kertben még elejt egy-két csokimikulást.

Mit szokott ajándékozni a gyermekeinek? Azaz nem is Ön, hanem a Mikulás?


A gyerekek mindig írnak levelet neki, erre ráírjuk, hogy „Mikulásnak, Lappföldre.” Feladjuk a postán, összekacsintunk a postai alkalmazottal, és ő mondja: „Igen-igen, pont ma jönnek a levelekért, és viszik őket Lappföldre!” Apróságokon, tehát csokin kívül szoktunk venni mást is, a 7 éves Domi most egy Darth Vaderes kulcstartót kért a Mikulástól, hiszen Star Wars-őrületben van, és a Jézuskától is ezzel kapcsolatos ajándékok várhatóak.

Mi a véleménye az egész december 6-ai szokásról?

Szerintem nagyon fontos a gyerekek számára. Ez az egész adventi időszak és a Mikulásvárás egy olyan varázzsal teli misztikus időszak, amire egész életükben emlékezni fognak majd, hiszen nagyon jól tudjuk, hogy mindannyian a gyerekkorból táplálkozunk. Minden, ami akkor ért minket, legyen szó pozitív és negatív dologról is, kihatással van az életünkre.

Ha tényleg létezne a Mikulás, és egyfajta jó tündérként funkcionálna, Ön milyen ajándékot kérne tőle?


Én mindig zavarba jövök ilyenkor, mikor felteszik nekem ezt a kérdést, Blanka kislányom is kérdezte tőlem, hogy mit fogok kérni a Jézuskától, tegnap a férjem is a gyerekek előtt feltette ezt a kérdést. Én erre semmi konkrétat nem tudtam mondani. Mit kérnék? A legfontosabb, hogy szeressük egymást, egészségesek és boldogok legyünk. Szerintem ez a legjobb ajándék. Az összes többi tárgyi dolog nekem nem számít, igazából mint mondtam, zavarba jövök, ha ezt a kérdést teszik fel nekem, mert nem is igazán tudom, hogy mit kellene kérnem.

Az Ön gyermekei hisznek még a Mikulásban?

Abszolút hisznek. Blanka is, aki lassan 10 éves lesz. Mindig mondom neki, hogy ha hiszel benne, akkor biztosan ő hozza az ajándékokat. December 5-én este, miután kipucolták a csizmáikat, kikészítettek a Mikulásnak egy kis tejet és kekszet is. Egy kis papírkát is otthagytak, melyben autogrammot kértek tőle. Azt írták rá, hogy „Légy szíves Mikulás, kérünk szépen tőled dedikálást." A „Mikulás” nagyon érdekes aláírást írt, és Blanka mondta, hogy „Anyu! Ez biztos a Mikulás volt. Én felismerném apa és a te írásodat is! Ezt nem ti, hanem a Mikulás írta. Ilyen gyönyörűen csak a Mikulás tud írni!”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását