2024. április 28. - Valéria

A KDNP szerint eredményes az eddigi kormány

Hasznosnak és eredményesnek ítélte Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője az elmúlt két hónap parlamenti munkáját az MTI-nek adott, ülésszakot értékelő interjújában.
2010. július 24. szombat 07:15 - HírExtra
"Igazi nemzeti vágta volt az elmúlt két hónap a magyar parlamentben" - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus, aki kiemelte: nem volt szükség száznapos türelmi időre, nagy ütemben és energiával végezték a munkát. Sikerült bebizonyítani, hogy üres kasszával is lehet olyan törvényeket hozni, amik jelentősen befolyásolják a polgárok életét és a nemzet egészének jövőjét. Vannak olyan dolgok, amiket pénz nélkül is el lehet és el is kell intézni - mondta a kormánypárti politikus.

Kiemelkedő fontosságúnak nevezte az eddig elfogadott jogszabályok közül a kettős állampolgárságról és a nemzeti összetartozásról hozott törvényt, és kitért a rendészeti területen alkotott törvényekre is, a "három csapásra", illetve szabálysértéssel kapcsolatos módosításokra. Megemlítette az oktatás területén hozott kisebb változtatásokat, és a fontos módosítások között beszélt a médiavilág szabályozásáról szóló törvénycsomagról. Az igazságosság szempontjait érvényesíti a bankadó, amelynek lényege, hogy nem a munkavállalók vállára kerül ismét a teher, hanem ott próbál bevételt realizálni, ahol a nyereségek nagyok - fejtette ki.

Harrach Péter azt mondta, hogy bár a tempó az ellenzéket meglepte, de a kormánypárti képviselők erre fel voltak készülve, mint ahogy a pártszövetség támogatói is ezt várták.

A kereszténydemokrata frakció első embere kiemelte a KDNP-s politikusok által felügyelt területek tevékenységét a kormányon belül, így a nemzetpolitika miniszterelnök-helyettesi, az oktatás, a szociális és az egyházi ügyek államtitkári szintű irányítását, valamint a honvédelmi és igazságügyi tárcánál tevékenykedő parlamenti államtitkárokat.

A Fidesszel való együttműködésről azt mondta, hogy jól működnek az egyeztetés fórumai: a frakcióelnökség, az együttes frakcióülések. Ősszel pedig együttes, kihelyezett frakcióülésen tekintik át az elkövetkező időszak feladatokat.

Harrach Péter a 36 tagúra bővült KDNP-frakció munkájával elégedett. Mint mondta, a képviselőcsoport összetétele szerencsés, minden szakterületen képviseltetik magukat, minden bizottságban tudtak képviselőket küldeni. A képviselők jó színvonalú munkát végeznek - értékelt a KDNP-s politikus.

A frakcióvezető az őszi ülésszakról előzetesen elmondta: az ősz már a kormányzati előterjesztések ideje lesz. Elsősorban a gazdasági kérdésekre fog a kormányzat koncentrálni, a második gazdasági akcióterv részletei mellett a jövő évi költségvetés előkészítése határozza meg a munkát. A KDNP-nek az a szándéka, hogy azok - az elsősorban a társadalmi kérdéseket érintő - területek erősödjenek meg, amelyek képviseletét kiemelten fontosnak tartják. Emellett a munkavállalók és a kisemberek érdekeinek védelme, a közösségek megerősítése jelentős hangsúlyt kapnak majd a KDNP-s politikusok megszólalásaiban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását