2024. május 19. - Ivó, Milán

Nem várható gyors béke a Fidesz és az IMF közt

Nem valószínű a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val kialakult nézeteltérések gyors megoldása - erre következtetnek londoni felzárkózó piaci elemzők a tárgyalások félbemaradása után kiadott IMF-közlemény szövegéből.
2010. július 21. szerda 16:00 - HírExtra
A Barclays Capital, a londoni City egyik legnagyobb befektetési háza szerdán kiadott átfogó elemzésében óvta a befektetőket annak feltételezésétől, hogy néhány héten belül helyreállhat a viszony a magyar kormány, valamint az IMF és az EU között. A felülvizsgálati látogatások eredmény nélküli félbehagyására, majd a küldöttségek pár héten belüli visszatérésére már volt példa; ez egyértelműen része a valutaalap tárgyalási taktikájának.

A most kialakult patthelyzetben azonban fel kell figyelni a részletekre. Az IMF hétvégi közleményében ugyanis az állt, hogy "kérdések sora maradt nyitva", ahelyett, hogy a pénzügyi szervezet megnevezett volna konkrét ügyeket, amelyekben még szükség van tárgyalásokra a megállapodás véglegesítése érdekében - emelik ki a Barclays Capital londoni elemzői. A ház következtetése szerint "ez világos jelzés arra", hogy a nézeteltérések "jelentősek", és "messze vannak a megoldástól".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását