2024. június 2. - Kármen, Anita

Sosem tudjuk meg miről folyt a vita?

Veres János szerint "furcsa helyzetet okoz", hogy Fidesz-kormány nem vonja be a parlamenti pártokat és frakciókat a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) folytatott tárgyalásokba, és meg sem ismerhetik ezek megbeszélések eredményeit.
2010. július 20. kedd 16:36 - HírExtra
A volt pénzügyminiszter a csütörtökön Nyíregyházán megtartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: minisztersége idején minden egyes EU-s és IMF-es tárgyalássorozat befejezésekor - mielőtt a végleges írásos anyag elkészült volna - a parlamenti frakciók tájékoztatást kaptak a megállapodás tartalmáról.

Most viszont a megbeszélések várható befejezéseként születendő írásos anyagot nem ismerhetjük meg - közölte az MSZP Szabolcs megyei szervezetének vezetője. Kiemelte: a szocialisták kormányzásuk idején biztosították ezen nyilvánosságot a frakciók számára, s tájékoztatták az ellenzéket a tárgyalások eredményeképpen született megállapodásokról.

Veres János közlése szerint nem kaptak lehetőséget arra, hogy megismerjék a tárgyalások konklúzióit, ezek csak az IMF és az EU egyoldalú tájékoztatásából kerülhettek a nyilvánosság elé. A politikus - idézve az IMF a tárgyalások megszakadásának okairól szóló írásos nyilatkozatát - elmondta: a kormány képtelen volt az európai tárgyalódelegáció kérdéseire megfelelő választ adni.

"Az MSZP véleménye szerint elfogadhatatlan, hogy a hozzá nem értő, amatőr kormányzati döntések, kijelentések és alkalmatlan tárgyalási mód miatt bekövetkező árfolyamgyengülés Magyarország kétmillió hitelesét ilyen mértékben sújtsák" - mondta Veres János. A szabolcsi szocialisták elnöke szerint ezt "nem lehet tovább így folytatni", ezért arra szólította fel a kormányt, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, és mondja el a tárgyalások valóságos konfliktusait.

Felelős döntések szükségesek ahhoz, hogy harmadszorra ne fordulhasson elő a hozzá nem értő kormányzati szereplők miatti forintárfolyam-gyengülés - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását