2024. május 2. - Zsigmond

Nem nyugszik az ORTT!

Az elsőfokú ítélet a Danubius és a Sláger Rádió egyetlen kereseti kérelmének adott helyt: megállapította, hogy az ORTT jogellenesen járt el akkor, amikor az alaki vizsgálat során nem utasította vissza az Advenio Zrt. és az FM1 Zrt. pályázatát - olvasható az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) közleményében, amelyben bejelentik: ennek az egyetlen kereseti kérelemnek az ügyében is felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Legfelsőbb Bírósághoz.
2010. július 14. szerda 20:48 - HírExtra
Reagálásuk előzményeire kitérve megemlítik, hogy "a Fővárosi Ítélőtábla 2010. július 14-én a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt. és a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Zrt. által pályázati eljárás szabályainak megsértése és szerződés érvénytelenségének megállapítása iránt indított perben ítéletet hozott".

Az Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését mindkét ügyben teljes egészében helybenhagyta, és a felpereseket ismét jelentős összegű perköltség megfizetésére kötelezte - teszik hozzá.

A dokumentum felhívja a figyelmet arra, hogy a bíróság ugyanakkor elutasította a nyertes pályázókkal megkötött műsorszolgáltatási szerződések semmisségének megállapítását, azok haladéktalan felmondását, illetve az eredeti állapot helyreállítását. Elutasította a bíróság azt a kérelmet is, hogy az ORTT jogellenesen írta ki a pályázatot - emelték ki továbbá.

Mint megjegyezték: az ORTT felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz abban a kérdésben, amelyben a bíróság a Danubius és a Sláger Rádió egyetlen kereseti kérelmének helyt adott, megállapítva, hogy az ORTT jogellenesen járt el akkor, amikor az alaki vizsgálat során nem utasították vissza az Advenio Zrt. és az FM1 Zrt. pályázatát.

Közleményükben utalnak arra, hogy "a 14 éve fennálló jogszabályi háttér ellentmondásosságát jelzi" az a tény is, hogy az üggyel kapcsolatban már a Legfőbb Ügyészség is vizsgálatot folytatott, és a Fővárosi Ítélőtábláétól eltérő álláspontot alakított ki.

Az Advenio Zrt. szerződésére vonatkozóan azt állapították meg, hogy az ORTT nem követett el törvénysértő mulasztást, miután az Advenio Zrt. műsorszolgáltatóként nem sértette sem a médiatörvényt, sem a megkötött műsorszolgáltatási szerződést.

Az FM1 Zrt.-vel szemben hatósági eljárás megindítására szólították fel a testületet. A testület március 10-én az ügyészi felszólalással és indítvánnyal egyet nem értő érdemi döntést hozott - emlékeztet a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását