2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Neo FM tulajdonosa örül a per eredményének

A Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. megnyugtatónak tartja a Fővárosi Ítélőtábla ítéletét, amellyel a Sláger Rádió Zrt. keresetét legnagyobb részben elutasították és az alpereseknek mintegy hárommillió forintos másodfokú perköltséget ítéltek meg - közölte az FM1 Zrt. tulajdonosa, az econet.hu szerdán az MTI-vel, hozzátéve: az ügyben felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Legfelsőbb Bírósághoz.
2010. július 14. szerda 20:11 - HírExtra
A szerdai döntés helybenhagyta Fővárosi Bíróság januári első fokú ítéletét. Így jogerőssé vált, hogy a bíróság elutasította az FM1 Zrt. és az ORTT közötti műsorszolgáltatási szerződés érvénytelenségének megállapítását.

Az FM1 Zrt. álláspontját kifejtő közlemény - amelyet az econet.hu kommunikációs ügynöksége juttatott el az MTI-hez - kiemeli: a bíróság jogerősen elutasította az eredeti állapot helyreállításának kimondását is, amelyre egyébként szerintük nincs is jogi lehetőség.

A Sláger Rádió pervesztességét mutatja az a tény is, hogy az első fokon megítélt mintegy nyolcmillió forintos perköltség után most további hárommillió forint másodfokú perköltséget kell kifizetnie az alperesek (ORTT, FM1 Zrt.) és a perben beavatkozóként részt vevő Advenio Zrt. részére - tették hozzá.

A szerdán jogerőssé vált elsőfokú ítélet a Sláger Rádió keresetének annyiban adott helyt, hogy megállapította: az ORTT-nek az országos rádiós műsorszolgáltatási jogosultságokra kiírt pályázati felhívása jogellenesen engedte meg olyan pályázók indulását, akiknek - mint az FM1 Konzorciumnak is - befolyásoló részesedése volt más műsorszolgáltatóban.

Hozzáteszik: ez ügyben továbbra sem osztják a bíróság álláspontját, mert ez alapján kizárólag a Sláger és a Danubius tulajdonosa pályázhatott volna saját frekvenciájára.

"Mindemellett az FM1 Zrt. tulajdonosai által létrehozott konzorcium és az FM1 Zrt. a pályázati eljárás és a műsorszolgáltatási szerződés megkötése során mindenben a jogszabályi előírásoknak és a pályázati kritériumoknak megfelelően járt el.

Ezért annak ellenére, hogy a jogerőssé vált ítélet a Neo FM működését nem érinti, felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Legfelsőbb Bírósághoz" - olvasható az FM1 Zrt. tulajdonosának közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását