2024. április 28. - Valéria

Éhen haltak az állatok!

Tizenkilenc szarvasmarha pusztult éhen egy Pápa melletti kis faluban, mert a gazdájuk nem gondozta, nem etette az állatokat - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-t.
2010. július 14. szerda 15:54 - HírExtra
Egy helybeli lakos bejelentése alapján szállt ki a helyszínre hétfőn a település jegyzője, a hatósági állatorvos és a rendőrség; a hivatalos személyeket elborzasztó látvány és szag fogadta - mondta Frankó Marianna. Közlése szerint a portán bomlásnak indult marhatetemek hevertek, illetőleg találtak hat élő, ám csontig lesoványodott szarvasmarhát és egy lovat.

A jószágok 37 éves tulajdonosát kihallgatta a rendőrség, ellene állatkínzás és környezetkárosítás megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A férfi vallomása szerint, az árvíz elpusztította a takarmánynövényei nagyobb részét, a jószágok gondozására felfogadott ember pedig otthagyta.

A tulajdonos azonban mindezektől függetlenül semmit nem tett annak érdekében, hogy az állatok az életben maradásukhoz szükséges minimális ellátást megkaphassák - mondta a rendőrségi sajtóügyeletes. Megjegyezte: gyakran hetekre elment otthonról - "étlen-szomjan hagyva a jószágokat" -, segítséget pedig sem a jegyzőtől, sem az állatvédőktől nem kért.

A település jegyzője - állatorvosi véleményre - elrendelte a még életben talált szarvasmarhák és a ló kényszervágását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását