2024. május 14. - Bonifác

Hetven éve nem evett!

Befejeződött Prahlad Jani vizsgálata. Kiderült, a 82 éves jógi tényleg képes evés és ivás nélkül élni.
2010. május 12. szerda 14:20 - HírExtra
Továbbra is értetlenül állnak a jógi esete előtt. Az idős férfit az orvosok már korábban is vizsgálták, de most minden eddiginél tüzetesebben nézték meg. Hogyan lehetséges az, hogy hét évtizede nem evett és nem ivott semmit. Harminc orvos állandó felügyelete mellett töltött el két hetet a Gujarat állambéli klinikán, de hiába figyelték minden lépését, tényleg nem vett magához semmilyen táplálékot, sem szilárdat, sem folyékonyt.

"Egyetlen pillanatig sem hagytuk egyedül, biztos, hogy nem csalhatott" – mondta Sudhir Shah neurológus. "Étel egyáltalán nem volt a közelében, víz is csak akkor, amikor mosdott és fogat mosott, de gondosan őriztük, nehogy egyetlen korty is lecsúszhasson a torkán. Egyszerűen nem értem, hogyan élhet még egyáltalán."

A két hét alatt folyamatosan vizsgálták a tüdejét és a szívét, elemezték az agyi funkciókat, hormon- és DNS-analíziseket készítettek, ezek eredményére, illetve kiértékelésére még néhány hetet várni kell. Prahlad Jani most visszatért szülőfalujába, s továbbra is állítja: csupán a meditációból szerzi a létezéshez szükséges energiát. Csodálatos képességét pedig egy istennek köszönheti, aki nyolcéves korában megáldotta őt.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását