2024. április 28. - Valéria

A bontást nem támogatják?

Az LMP aktivistái is segítenek Felsőzsolcán az árvízi segélyholmik szétválogatásában - mondta el az MTI-nek a párt képviselője, Jávor Benedek, miután csütörtökön személyesen járt az árvíz sújtotta településen. A képviselő javasolni fogja a kormánynak, hogy nyissa meg az újjáépítési keretet a bontási munkák számára is.
2010. július 8. csütörtök 15:40 - HírExtra
A parlament fenntartható fejlődés bizottságának elnöke közölte, hogy a helyszínen tájékozódott az újjáépítésről és arról, hogy a segélyek hogyan jutnak el a rászorultakhoz. Hozzátette, hogy a bizottságban már elkezdték a munkát és a településen találkozott a polgármesterrel, az önkormányzat segélyosztással foglalkozó munkatársával és a segélyszervezetek képviselőivel.

Egyúttal arról is tájékozódott, hogy az LMP-sek hogyan tudják a leghatékonyabban segíteni a felsőzsolcaiakat. Véleménye szerint jelenleg a beérkezett adományok feldolgozása a legégetőbb probléma, ugyanis azokat ömlesztve helyezték el a település több raktárában. Ezért a hétvégétől a párt 25-30 önkéntese segít az adományok szortírozásban és így hétfőtől el lehet kezdeni a ruhák és a bútorok kiosztást.

A helyszínen más nehézségekkel is szembesült - folytatta, jelezve: az állam által elkülönített hárommilliárd forintos keretből 1,7 milliárd forint jut Felsőzsolcára, de ez az összeg kizárólag újjáépítésre használható; amíg azonban a bontási munkákat nem végzik el, nem lehet elkezdeni az újjáépítést, ugyanakkor a "bontási munkák elvégzésére egy fillér nincs".

Javasolni fogja a kormánynak, hogy vizsgálja felül a döntést és nyissa meg az újjáépítési keretet a bontási munkák számára is. Egyúttal azt javasolja az adománygyűjtőknek, hogy működjenek együtt a helyiekkel, hogy ezeket a forrásokat is a bontásra fordíthassák.

Jávor Benedek elmondta, hogy az árvízkárosultaknak hosszú távon a megsemmisült ingóságaik pótlására is szükség lesz, éppen ezért fel kell mérni, hogy mire van igény.

Tapasztalatait összegezve hangsúlyozta: a jövőben az árvízi védekezés rendszere is újragondolásra szorul és a vízgazdálkodás reformjára is szükség van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását