2024. május 16. - Mózes, Botond

Aktívabbak a lengyelek, mint két hete

A lengyel elnökválasztás vasárnapi, második fordulójában, a szavazóurnák nyitva tartásának félidejében - 13 órakor - 26,63 százalékos volt a részvételi arány - közölte a központi választási bizottság.
2010. július 4. vasárnap 16:20 - HírExtra
Ez az arány 3,25 százalékponttal haladja meg a két héttel ezelőtti, első fordulóban, ugyanebben az időpontban regisztrált részvételi arányt. Csaknem 31 millió választópolgár jogosult az urnákhoz járulni, hogy döntsön a két jelölt, a liberális Bronislaw Komorowski és a konzervatív Jaroslaw Kaczynski, a repülőszerencsétlenség áldozatául esett Lech Kaczynski volt államfő ikertestvére között.

Az urnákat este nyolc órakor zárják le, és az exit-poll felmérések adatait az urnazárás után közvetlenül ismerteti a lengyel média. Az első hivatalos részeredmények nyilvánosságra hozása hétfő reggel előtt várható.

Az első fordulót két héttel ezelőtt Komorowski nyerte a voksok 41,5 százalékát megszerezve, Kaczynski öt százalékponttal maradt le. A felmérések többsége most is Komorowski győzelmét vetíti előre, de Kaczynski esélyeit sem becsülik alá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását