2024. május 16. - Mózes, Botond

Nick Árpád infarktust kapott

Visszavonul hazánk egyik legerősebb embere, az erőemelő- és szkandervilágbajnok, négyszeres Guinness-rekorder, Nick Árpád. Legutóbb egy szkandermozdulattal mozdított el egy 430 tonnás kompot.
2010. június 30. szerda 11:45 - HírExtra
Nick Árpád arról vált híressé, hogy kézzel, esetleg foggal húzott el meglehetős tömeggel bíró járműveket: repülőt, hajót, kamiont. Most még visszavonul.

A kompos rekord után pár nappal szívinfarktusom lett, amiből sikeresen felépültem, de az orvos azt mondta, ha nem hagyok föl az erőemeléssel, rosszabb vége is lehet. Én úgy érzem, eleget tettem már le az asztalra, hogy ezt ne kockáztassam meg, hiszen családom van – beszél visszavonulásának okairól a rekorder.

Az 57 éves erőművész 1976-ban nyergelt át gerelyhajításról az erősportok felé, és most igazi sportemberhez méltóan búcsúja is dobogós lesz: a világ második legidősebb erősportolójaként vonul vissza. A rekorderre ezután sem lesz jellemző a tétlenség: lelkes állatvédőként továbbra is tevékenykedik, és ott van neki huszonhárom éves fia is, aki gerelyhajítóként máris az ország hatodik legjobbja.

Ádám nagyon komolyan veszi az atlétikát, nagy jövő áll előtte. A világcsúcstartó Parragi Ferenc az edzője. Persze néha ő is kacérkodik az erőemeléssel, elhúz egy-egy kamiont, de az anyja nem örül neki.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását