2024. május 17. - Paszkál

Miért ölt a lelkész?

Gyilkosság történt Medgyesen: Cseh Dénes, az erdélyi város lelkésze saját templomában végzett kisfiaival, majd vonat elé vetette magát.
2010. június 28. hétfő 10:57 - Király Lilla
Az unitárius lelkész vásárolni indult gyermekeivel szombaton, de nem tértek haza. Az öt és hét éves fiúk holttestére a medgyesi gyülekezet intendánsa bukkant este, akit a lelkész felesége kérte meg, hogy keresse meg családját. Az intendást szörnyű látvány fogadta a templomban: a két kisfiú lemészárolt teste.

Soha nem láttam hasonlót. Apjuk szó szerint elvágta a torkukat. Esélyük sem volt a túlélésre – nyilatkozta Ioan Doican, a boncolást végző orvos. Valamivel később a Kiskapus–Medgyes vasútvonalon egy férfi holttestére bukkantak. Mint kiderült, a 35 éves unitárius lelkész maradványairól van szó.

Az gyilkosság megdöbbenést keltett. A lelkészt csendes, kiegyensúlyozott embernek ismerték a helyiek. Azt tudták csupán, hogy egészségügyi és anyagi gondokkal küszködött a család. A feleséget rosszindulatú daganattal diagnosztizálták, gyógykezelése súlyos anyagi terhet jelentett.

Cseh Dénes állítólag többször folyamodott segélyért a helyi önkormányzathoz és a püspökséghez is. Egy szomszéd elmondta: a lelkész depressziós volt, állapotán felesége betegsége tovább rontott. Gyanítható, hogy pillanatnyi elmezavarában követte el a szörnyű tettet.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását