2024. április 27. - Zita

Jobbik: antidemokratikus lépés volt az ÁSZ-elnök megválasztása

A Jobbik a parlamentáris demokrácia arculcsapásaként értékeli az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vezetői megválasztásának módját.
2010. június 28. hétfő 20:42 - HírExtra
Nyikos László, az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának jobbikos elnöke az MTI-hez hétfőn eljutatott közleményében emlékeztet: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfontosabb feladata a független, szakszerű és pártatlan véleménynyilvánítás lenne a kormány közjavak feletti rendelkezéseiről, de a parlament hétfői döntésével az ÁSZ a kormány befolyása alá kerülhet.

Az elnökké választott Domokos László, illetve a szervezet új alelnöke Warvasovszky Tihamér ráadásul nem rendelkezik az európai színvonalú pénzügyi ellenőrzés elvégzéséhez szükséges szakmai múlttal, sőt megfelelő nyelvismerettel sem - fejti ki a képviselő.

A jobbikos politikus nemzetközi összehasonlításban is példátlannak minősítette az ÁSZ vezetőinek jelölését, amelyhez elegendő volt a kormánypárti képviselők támogatása.

A honatyák hétfőn titkos szavazáson döntöttek a számvevőszék új elnökének és alelnökének személyéről. Az elnöki pozícióra jelölt Domokos László 266 igen és 88 nem szavazatot kapott, míg az alelnöki posztért induló Warvasovszky Tihamérra 258-an szavaztak igennel, és 95-en nemmel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását