2024. május 18. - Erik, Alexandra

Komiszak a Hajdú-magzatok

Sarka Kata orvosi felügyelet mellett tölti következő napjait. A kismama újra orvosi vizsgálaton esett át, és az eredmény nem túl bíztató: rosszabbodott az állapota, veséjével van gond.
2010. június 24. csütörtök 15:20 - Király Lilla
-A baba egészséges, nőtt, de sajnos a vesetágulatom is – számolt be a Borsnak állapotáról Sarka Kata, aki hét hónapos kisfiát várja.

Hajdú Péterék már kislányuk, Noémi születése előtt is gyakran megfordultak orvosoknál, hiszen első gyerekük is ráfeküdt édesanyja veséjére, ezért a terhesség utolsó heteit Katának szintén ágyban kellett töltenie. A kistestvér, nővéréhez hasonlóan szintén komisz, édesanyja egészsége könnyen rámehet a gyermekvárásra.

-Antibiotikumokat szedek, hogy a görcseim szűnjenek és az esetleges gyulladás veszélye is csökkenjen. Az egyik vesém gyakorlatilag pang, azaz nem működik, hiszen a baba elzárja a vezetéket. Minimum hetente kell járnom kontrollra, és sokat kell pihennem. A baba egyébként már befordult a szülőcsatorna irányába. Most már csak azért kell szorítanunk, hogy ne alakuljon ki fertőzés és gyulladás – mondta el Kata a Borsnak.

A szakember szerint legrosszabb esetben akár műtéti beavatkozásra is szükség lehet ilyen helyzetben.

– A jobb oldalon valóban gyakoribb a vesetágulat kialakulása, fertőzés esetén a vesemedence gyulladásához is vezethet. Amennyiben a kismama belázasodik, annak olyan következménye lehet, hogy idő előtt elindul a szülés. Vannak olyan esetek is, amikor urológus segítségét kell kérni a vesetágulat kezelésére – mondta el a Borsnak egy szülész-nőgyógyász.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását