2024. május 5. - Györgyi

Az USA és az utolsó percek napja

Az amerikaiak megérdemelten a térképre kerültek, az angolok a szerencse istenasszonyának tartoznak eggyel, a németek precízen bedarálták magukat a tizenhat közé, az ghánaiak pedig az ausztráloknak köszönhetnek mostantól csókolommal.
2010. június 24. csütörtök 06:04 - Pénzes Dávid
Anglia – Szlovénia: 1-0

Az angolok ezt a vébét nem nyerhetik meg. Lehet persze illúziókat kergetni, sőt mondják at is, hogy a valóság általában sokkal meglepőbb dolgokra képes mint a képzelet, itt azonban szó sem lehet erről. A szlovénok elleni angol csapat szenvedése pontosan azt az angol csapatot juttatta eszembe, akik az algériaiak ellen csúnyáskodtak végig egy meccset.

Az, hogy most sikerült egy gólt is begyűrni, csupán Fortuna kegyelménk köszönhető. Hogy mit adtak ezért cserébe az istenasszonynak, ne firtassuk, de hogy nem lehetett értéktelen a bemutatott áldozat, az biztos. Ám bármennyire is jóban vannak a szerencsével, a következő meccseken ez kevés lesz. Képzeljük csak el, hogyha Szlovénia ellen ennyit tudtak nyújtani, mit kezdenének Argentínával, Brazíliával, de akárcsak Uruguayal is?

USA – Algéria: 1-0


Ezzel ellentétben az amerikaiak hihetetlen izgalmas mérkőzést játszottak Algériával a csoport másik, vérre menő párharcában. Mint két óriás feszült egymásnak a két csapat. Hamar kiderült, hogy az amerikaiak esélyesebben próbálják gólra váltani elszántságukat, de az afrikaiak (s így a nézők) sem panaszkodhattak, több komoly helyzetük is kialakult.

A párharc, s így a továbbjutás is egyre távolabb került mindkét együttestől (ha marad a 0:0, Anglia és Szlovénia jut tovább), mivel a 90. percben is döntetlenre álltak. Nem úgy a 91.-ben. Ekkor egy újabb veszélyes támadás után Donovan az amerikaiak legjobbja csapott le egy kipattanó labdára, s lőtte tovább csapatát a továbbjutás álomszerűen távollévő biztonságába.

Ghána – Németország: 0-1

Németország keményen bekezdett, mégis legalább annyi életveszélyes helyzetet teremtettek a ghánaiak, mint a germánok. A németek a kapuhoz szögezték az afrikaiakat, aminek meg is lett az eredménye: gól. Ghána innentől kezdve megpróbált focizni, de hiába. Azaz mégsem,hiszen mégis továbbjutottak.

Ausztrália – Szerbia: 2-1

Labdabirtoklásban messze a szerbeknek állt a zászló, ám az első félidőt így sem tudták a maguk javára dönteni. Az is bizonyossággá érett számomra, hogy nem a leendő világbajnokot, de mégcsak nem is a döntőrésztvevőjét látom a dél-afrikai füvön. Ettől függetlenül heroikus küzdelem folyt, számtalan ajtó-ablak helyzettel, mégsem sikerült Szerbiának a bravúr.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását