2024. május 7. - Gizella

A tízgólos nap - vb-összefoglaló

Elhibázott tizenegyes, elhibázott kiállítás, tökön lőtt Piqué, 7-0 és Cristiano Ronaldo voltak a nap főszereplői. Tegnap megérte megnézni a meccseket.
2010. június 22. kedd 07:19 - Gyülvészi András
Portugália – Észak-Korea: 7-0

Cristiano Ronaldo a mókamester


Félő volt, hogy a szakadó eső segíteni fogja az észak-koreaiak rombolását, de nem. Ebben nagy része volt C. Ronaldonak, aki akkora hatalmasság, hogy megjelenésekor mintha a vuvuzelákat is túlharsogta volna az általánossá váló női sikoly. A futballsztár ezúttal nemcsak azt bizonyította, hogy szimbiózisban él a hajzselével, hanem játszott is, nagyon jól.

Az észak-koreai válogatott koncepciója valószínűleg az volt, hogy kibekkelik a meccset 0-0-val. Ez hét gól híján sikerült. A második félidőben levették őket a portugálok a pályáról, esélyük sem volt.

Nem részletezném a portugál találatokat egyenként. Gólt szerzett Raul Meireles, Simao, Hugo Almeida, Liedson, Tiago kétszer és C. Ronaldo. Utóbbi saját magát is megmosolyogta, miután néhány méteren keresztül a hátán cipelte a labdát, hogy onnan maga mellé engedve lője be. Talán a vb legmókásabb találatát szerezte a portugálok sztárja.

C. Ronaldoék Brazíliával mérkőzhetnek meg a csoportelsőségért. Egyikük a spanyolokkal játszhat a legjobb a tizenhat között, bár a H-csoportban semmi sem biztos.

Chile – Svájc: 1-0

Élvezhetetlenségi rekord. Majdnem.


Svájc góltalansági rekordot döntött, mielőtt bekapta Chile egyetlen győztes gólját. Bizony, pont ennyire volt izgalmas a meccs.

A 31. percig általános volt az eseménytelenség. Chile próbált támadni, de csak néhány lövésre futotta. Aztán a lapokkal kicsit sem spóroló el-Gamdi kiállította a svájci Valon Behramit. Az ítélet tökéletesen értelmetlen volt. Behramit karja egyértelműen nem találta el Vidal arcát, aki kihasználva a bíró tehetségtelenségével társuló szigorát egyből az arcához kapott. A színészet egy svájci piros lapot ért.

A kiállítás után, ahogy az várható volt, egyértelművé vált Chile fölénye. Próbálkoztak, lőttek, de gólt nem találtak egészen a 77 percig, mikor Gonzalez egy középre ívelt labdát fejelt be.

Svájc majdnem egyenlített a 90. percben. Az eseten kívül szinte fel sem mentek a chilei tizenhatoshoz, viszont ezúttal nem hozta meg a sikert a keményvonalas védekezés. Kár, hogy a bíró nagyon belenyúlt a mérkőzésbe, és a kiállításnak köszönhetően kiderült: egy meccs mindig lehet unalmasabb.

Spanyolország – Honduras: 2-0

Piquét nagyon eltalálták. Ott
.

A spanyolok fölénye egyértelmű volt. Már a mérkőzés elején halmozták a gólhelyzeteket, és látszott, Honduras nem ellenfél, egyszer sem találták el a kaput. A 19. percben szerezte az első gólt Villa, aki három védőt vert át, mielőtt gyönyörűen lőtt — gyakorlatilag fekvő helyzetből — a hosszú sarokba. Aztán Villa lőtt még egyet az 50. percben és kihagyott egy 11-est a 62.-ben.

Nem született mesterhármas, de a győzelem biztos volt. Azt csináltak a spanyolok, amit akartak, simán passzolgattak a tizenhatos környékén, sőt azon belül is. Lehetett volna ez 6-0 is a helyzetek alapján. Egyébként Piquét nagyon eltalálták ott, ahol a legjobban fáj, de rövid kínlódás után fölépült.

A csoportból még mindig továbbjuthat Svájc, Spanyolország és Chile is. Izgalmas lesz a harmadik kör, mi más?.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását