2024. május 20. - Bernát, Felícia

MLSZ: profik vs. amatőrök

A profikat tömörítő NB I-es és NB II-es bizottság aggodalmát fejezte ki, hogy az amatőrök nem tudnak megegyezni az elnökségi jelölt személyében a Magyar Labdarúgó Szövetség július 6-i tisztújító közgyűlésére.
2010. június 21. hétfő 15:35 - HírExtra
"Azt tapasztaljuk, hogy az amatőr futballtársadalom megosztott, a személyes ambíciók egy közösség érdekei elé helyeződhetnek, a közösség céljait veszélyeztetve - olvasható az MTI-hez hétfőn eljuttatott közös állásfoglalásban. - Meggyőződésünk, hogy ha nem valósul meg korábbi közös akaratunk, mely szerint az MLSZ tisztújító közgyűléséig a futballtársadalomnak el kell jutnia addig, hogy a viták után egységes álláspontra helyezkedve, nyílt szavazással adjon bizalmat az új MLSZ elnökségnek, akkor a remélt változások alapjaiban rendülhetnek meg, a magyar futball magára maradhat."

Az MLSZ múlt hétfői, alapszabály-módosító közgyűlésén a küldöttek elfogadták a Csányi Sándor elnökjelöltségéhez feltételként szabott változásokat. Ezek egyike volt, hogy a vezető grémium létszáma 15-ről kilenc főre csökkenjen. Az elnökségbe 1-1 tagot a profik és az amatőrök delegálnak. Csányi kifejezett kérése volt, hogy a közgyűlésig a profik és az amatőrök is állapodjanak meg jelöltjeikben. Előbbieknek Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa lesz a jelöltje. Az amatőr küldöttek úgy határoztak, hogy Nemes Ferencet, a jelenlegi alelnököt jelölik az elnökségbe, ugyanakkor Helmeczy László is összegyűjtötte a jelöléshez szükséges 50 ajánlást, továbbá sajtóinformációk szerint ez sikerül a Békés megyei Dankó Bélának is és a Bács-Kiskun megyei Orell Zsolt szintén pályázik.

Az OTP elnök-vezérigazgatója múlt kedden megnevezte saját hat jelöltjét: Vizi. E. Szilveszter akadémikus, az MTA korábbi elnöke, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, Bánki Erik, a parlament sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke, Berzi Sándor, a Videoton FC ügyvezetője, az MLSZ korábbi főtitkára, Anthony Radev, a McKinsey Company partnere és Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője szerepel a listáján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását