2024. május 18. - Erik, Alexandra
Deák „Bill” Gyulától, vagyis a magyar blueskirálytól megtudtuk, a braziloknak szurkol. A vuvuzelát ő sem kedveli, de miért félti az embereket?
2010. június 18. péntek 17:32 - Győry S. József
Melyik csapatot favorizálja a vébén? Kinek szurkol?

Brazíliának szurkolok, ők meg is nyerhetik ezt a világbajnokságot. Nekik szurkolok már gyerekkorom óta, hiszen mindíg is szerettem a technikás futballt. Európaiak közül Anglia, Hollandia, vagy Németország lehet a befutó.

Brazília csak két gólt lőtt az amúgy igen acélosan védekező Észak-Koreának. Mit gondol erről?

Igen, láttam a meccset. Véleményem szerint az volt a baj, hogy otthon hagyták a legjobb játékosaikat, például Adrianot és Ronaldhinot, ettől függetlenül nyerhetnek, mert Spanyolország kikapott Svájctól. Meglátjuk hogy mi lesz, én szorítok nekik attól függetlenül, hogy a tegnapi mérkőzés nagyon sok mindenkinek elvihette a Tipp-Mixét.

Az első kör igen gólszegénynek bizonyult. A védekezés, vagy a támadás volt hibás?

Rengeteg olyan helyzet volt, amiből be kellett volna rúgni a gólt, persze az ellenfél részéről a védelem is sokszor a helyén volt, végezte a dolgát. Meglátásom szerint az volt a baj, hogy sokszor akkor is cselezgettek, amikor már rég el kellett volna lőni a labdát.

Lehetséges, hogy a sokat emlegetett vuvuzela miatt nem tudnak koncentrálni a játékosok?

Nem tartom lehetetlennek. Engem is nagyon zavart, amikor bekapcsoltam a tévét és először meghallottam ennek a hangszernek az idegesítő hangját. Képzelem, hogy mennyire idegesítő lehet a helyszínen végig a meccs alatt ezt hallgatni. A játékosoknak is nagyon zavaró lehet, hiszen a nem tudnak egymással kommunikálni mérkőzés alatt, talán ez az oka annak, hogy eddig gólszegény, a papírformával sokszor ellentétes mérkőzéseket láthattunk. Ez a dolog európai fül számára nagyon zavaró, de nem hiszem, hogy bármit is lehetne tenni a vuvuzela ellen.

Mennyire szerencsés választás a FIFA részéről maga a helyszín?

A Király
Deák Bill Gyula (Budapest, 1948. november 8.) magyar blues-énekes. Gyakran „a magyar blueskirály” jelzővel illetik, de Bill Kapitánynak vagy egyszerűen csak Bill-nek is szokták szólítani. 1986-ban Chuck Berry-vel közösen lépett fel a Budapest Sportcsarnokban, aki így vélekedett róla: Ő a legfeketébb hangú fehér énekes, akit valaha hallottam.
Szerintem a helyszín segíthet, hogy kicsit az afrikai szegényekre is irányuljon a figyelem, nyilván ez volt a FIFA célja, ezért vitték el a tornát a fekete kontinensre. Őszintén megmondom, hogy kicsit féltem azokat az embereket, akik kiutaztak Dél-Afrikába, nem éppen a legbékésebb ország, de remélem, hogy nem lesz semmi probléma.

Hazánk 1986 óta nem jutott ki világeseményre.

Emiatt nagyon-nagyon szomorú vagyok, hiányzik is az az érzés, hogy a magyar focicsapatnak szurkoljak egy vébén. Szlovákia, Új-Zéland ott van, úgy gondolom, hogy nekünk is illett volna kijutni, ezek a csapatok a nyomába sem érhettek az egykori magyar focinak Puskásék, vagy akár Alberték, Nyilasiék, Töröcsikék idejében sem. Ha kint lennénk, akkor persze mást feltételezne az egész magyar focinak a helyzete, a mostani állapotok viszont elkeserítőek. Azt sem értem, hogy miért Erwin Koeman az edző és miért nem egy magyar. Fogalmam sincs, hogy miért erőltetik őt, saját országában is a bátyja az ismertebb név.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását