2024. május 19. - Ivó, Milán

Francia VB-botrány

Elképzelhető, hogy a dél-afrikai világbajnokságon szereplő francia labdarúgó-válogatott néhány játékosa nem lesz hajlandó pályára lépni a házigazdák elleni keddi csoportmérkőzésen. Erről Raymond Domenech szövetségi kapitány beszélt a csapat hétfői, hivatalos sajtótájékoztatóján, amelyen a szokásokkal ellentétben Patrice Evra, az együttes csapatkapitánya nem jelent meg.
2010. június 21. hétfő 20:55 - HírExtra
A francia válogatottnál szombaton tört ki a botrány, miután kizárták a keretből Nicolas Anelkát, aki a mexikóiaktól elszenvedett csütörtöki vereség után szólalkozott össze Domenech-kel.

A Chelsea támadóját annak nyomán távolította el a válogatottól szombaton a francia szövetség (FFF), hogy a L,Equipe című lap egyik cikkéből kiderült: a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében minősíthetetlen hangnemben reagált a szakvezető rá vonatkozó kritikai megjegyzésire. Maga Domenech utóbb - már vasárnap - nehezményezte, hogy a válogatott "belső életének" részletei kikerültek a sajtóba, szerinte nem nevezhető összetűzésnek az, ami közte és Anelka között történt, ugyanakkor a csatár hazaküldését "jó döntésnek" tartja, miután az nem akart elnézést kérni.

A futballisták ugyanakkor közleményben tiltakoztak a döntés ellen, főként azért, mert FFF kizárólag egy újságcikkben megfogalmazottak alapján hozta meg a kizárásról szóló döntését, anélkül, hogy a velük egyeztetett volna. Emiatt - hogy nyomatékosítsák ellenvéleményüket - nem vettek részt a vasárnapi edzésen. Ezen a napon vitába keveredett Evra és Robert Duverne erőnléti edző, s Domenech választotta szét őket. Az újabb incidens miatt azonnal lemondott posztjáról a csapatigazgató Jean-Louis Valentin.

A francia válogatott az uruguayiakkal gólnélküli döntetlent játszott, majd 2-0-ra kikapott a mexikóiaktól, így már csak halvány esélye van arra, hogy a dél-afrikaiakkal szemben kiharcolja a nyolcaddöntőbe kerülést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását