2024. május 17. - Paszkál

Foci vb a világkiállításon

A sanghaji expóra is "beköltözött" a labdarúgó világbajnokság, a városban közel húsz százalékkal nőttek a kiskereskedelmi eladások májusban, expóajándékokból pedig már öt hónapra tervezett mennyiség kelt el.
2010. június 14. hétfő 07:23 - HírExtra
Dél-Afrika pavilonja 3D-s képernyőn közvetíti a focivébét. Odabent már a kezdetektől felkészültek a nagy érdeklődésre, rengeteg ajándéktárgyat hoztak, a nem épp olcsó vb-s sapkáknak, focilabdáknak hatalmas a keletjük. Újabban minden tízezredik látogató kap ajándékcsomagot. A sanghaji világkiállítást eddig több mint 13 és fél millióan keresték fel, a pavilonok egyre másra jelentik be, hogy az egymilliomodik látogatón is túl vannak.

Kínában igen népszerű a futball, ezért minden bizonnyal nagy sikerre számíthat majd az Európai Unió pavilonja, amely hírek szerint szeptemberre meghívta a német Franz Beckenbauert, a francia Michel Platinit és Zinedine Zidane-t, valamint a portugál Luis Figót.

A világkiállításon az érdeklődők száma egyre növekszik. A múlt héten három egymást követő napon volt 500 ezer felett az expó-turisták száma, a szaúdi pavilonnál ki kellett tenni a 9 órás várakozási időre figyelmeztető feliratot.

A forgalmat Sanghaj városa is megérzi, a legismertebb bevásárló utcán, a Nanking utcán és a Huangpu folyó mentén húzódó Bund sétányon folyamatosan hömpölyög a tömeg, egymást érik a vidékiek csoportjai élükön a kis zászlójukat magasba emelő idegenvezetőkkel. A repülőjáratok és a szállodák tele vannak, Sanghaj két nemzetközi repülőterén húszszázalékos utasforgalom növekedést mértek.

A legfrissebb jelentések arról szólnak, hogy a 20 milliós Sanghajban a kiskereskedelmi eladások májusban rekord szintre emelkedtek, elérték a 7,5 millió dollárt (1,7 milliárd forint), vagyis közel 20 százalékkal nőttek tavaly májushoz képest. A nagybani eladásokkal együtt a szám ennek közel a hatszorosa. Az expó-termékek, ajándéktárgyak forgalma már meghaladta az öt hónapra tervezett értéket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását