2024. május 16. - Mózes, Botond

Tízmillió felett a sanghaji expó látogatóinak száma

Már több mint tízmillióan keresték fel a sanghaji világkiállítást, az expópark napi forgalma szombaton érte el az eddigi csúcsot, az 525 ezer embert - közölték a szervezők. Csütörtökön és pénteken már mindkét napon meghaladta a 400 ezret az érdeklődők száma, ami ismét lelassította a bejutást, és újabb feladatok elé állította a szervezőket.
2010. június 6. vasárnap 18:42 - HírExtra
Elmondásuk szerint több árnyékot adó ernyőt állítottak fel, a levegőt hűtő, párásító berendezéseket helyeztek ki, a bejáratoknál próbálták a biztonsági ellenőrzéseket felgyorsítani.

A nyitáshoz képest egy hónapos késéssel - az expó 246 résztvevőjéből utolsóként - Irak is megnyitotta 380 négyzetméteres kiállítását a hármas számú közös Ázsia pavilonban, amelyben még Laosz és Mianmar is helyet kapott. Irak kulturális ízelítőt hozott, kézműves alkotásokat mutat be, megjeleníti Szemirámisz babiloni függő kertjét, az ókori világ hét csodájának egyikét, de a pavilonrészben jellegzetes bútorok is láthatók, és kiállították a síita muzulmánok egyik legfontosabb szent helyének számító Nadzsaf újjáépítésének tervét bemutató makettet is.

A China Mobile, Kína legnagyobb mobil szolgáltatója újdonságként az expó mobilos weblapján óránkénti frissítéssel közzé teszi, hogy a tíz legnépszerűbb pavilonnál mennyi a várakozás várható időtartama. A látogatók telefonjukon más hasznos információkat is megtalálhatnak, így térképet tölthetnek le, éttermekre, mosdók elhelyezkedésére kereshetnek rá, megnézhetik az időjárás előrejelzést, a pavilonok esetleges közleményeit.

Külön mobiltelefonos szolgáltatással a török pavilonnál is lehet találkozni, ahol bluetooth segítségével a kiállított anyaggal kapcsolatos információkat tölthet le az arra járó. A rendszert egy magyar szakember készítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását