2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kiszel Tünde álla leesett

Vadonatúj mosollyal az arcán érkezik a belvárosi kávézóba Kiszel Tünde. A médiadíva nemrég tökéletesre csiszolta egyenetlen fogsorát, amely ugyan személyiségének egyik jellegzetessége volt, ám ő nem bírta tovább...
2010. június 6. vasárnap 15:17 - Ruttka Ildi
Tünde az utóbbi években több jelentős beavatkozással is változtatott külsején, viszont határozottan állítja: nincs az a pénz, amiért késsel vagy más módszerrel próbálná meg magáról művi úton eltüntetni az idő múlásának nyomait.

Kiszel Tünde dús, sötét hajkoronáját, vastag szemöldökét évtizedeken át nézhettük: így szoktuk őt meg, hiszen veleszületett jegyek voltak ezek. Pár éve hajszíne a sötétbarnából szőkére váltott, szemöldöke vékonyabb lett. A külső szemlélőnek nehéz volt megszoknia a gyökeres változást, nem úgy viselőjének, aki az utóbbi hetekben ismét megszabadult egyik jellegzetes vonásától.

Kicsit előreálló felső fogaid ugyanúgy hozzátartoztak karakteres vonásaidhoz, akárcsak vastag szemöldököd, sötét hajkoronád: valaha büszkén viseltél mindent, ami hozzád tartozott. Most viszont itt ülsz velem szemben szőkén, kiszedett szemöldökkel, ragyogó, egyenes fogsorral.  Marad valami a régi Tündéből?

Ezúton szeretnék minden irántam érdeklődőt megnyugtatni, hogy semmilyen újabb változtatást nem tervezek magamon, legalábbis egyelőre. A hajamat pár éve azért festettem szőkére, mert vörös már voltam egyszer, gondoltam hát, kipróbálom a szőke színt is.

Egyik görögországi nyaralásom adta hozzá az apropót, ugyanis az erős napsugárzás olyannyira kivilágosította akkor a hajamat, hogy hazatérve a fodrászom ösztönzésére megpróbálkoztunk a melírozással. Ez annyira megtetszett, hogy végül teljesen szőkére festettem a hajamat. A szemöldökömet muszáj volt vékonyítani, hiszen az új színárnyalathoz már nem passzolt volna az eredeti forma. Ez úgy négy éve történt, de bármikor „visszaválthatok” a régi formámra, ha úgy akarom.

A vadonatúj mosolyod gondolom, már örökre így marad: miért került sor másik, alapvető külső jellegzetességed megváltoztatására?

Hosszú ideje éreztem, hogy rendbe kellene hozatnom egyenetlen fogsoromat. Az évek múlásával egyre jobban zavart, mind a harapásban, mind pedig esztétikailag. Hát most végre megcsináltattam! Kamaszkoromra ferdültek el a fogaim, és akkoriban nálunk még egyáltalán nem volt lehetőség a fogszabályozásra, szüleim hiába szerettek volna segíteni a problémámon. A megfelelő fogorvos kiválasztása sem volt egyszerű feladat, ezért is örülök, hogy egy véletlennek köszönhetően Gönczi Gábor ajánlására felkereshettem dr. Bátorfi Bélát, akinek ma tökéletes mosolyomat köszönhetem.

Leesett az állam, és egyben azonnal meg is nyugodtam, amint beléptem a doktor úr elképesztően jól felszerelt, modern, barátságosan berendezett rendelőjébe, ráadásul Bátorfi doktor személyében egy fantasztikus szakembert ismerhettem meg. Együtt döntöttünk a „szexi” megjelölésű fogtípusnál, hiszen ez illik hozzám leginkább, ráadásul csak egy hajszál választja el a „tökéletes”-től. Két és fél hónapon át tartott a teljes procedúra, ami közben sok fájdalmat kellett ugyan elszenvednem, de a végeredményt látva te is igazolhatod: megérte! Most már bátran mosolyoghatok!

Egy több héten át tartó fogászati tortúra idején fontos, hogy legyen valaki az ember mellett: a te esetedben ezt a nem túl hálás feladatot ki vállalta el?


Segített a nővérem is, a kislányom is, de a legtöbbször mégis a párom, Károly volt az, aki elkísért a rendelőbe, vígasztalt, ha kellett, és ápolt is, ha úgy adódott. Szinte minden kezelésen ott ült kint a váróban, tartotta bennem a lelket, ha féltem, kiváltotta a patikában a fájdalomcsillapítót és még jeges borogatást is csinált az arcomra szükség esetén. Nagyon hálás is vagyok neki mindezért. Én jól tűröm a fájdalmat, nem szoktam hisztizni az orvosi vizsgálatokon, de azért egy két és fél hónapos fogászati kezelés bárkit leterítene! Sokat sírtam közben, ám a könnyeimet igyekeztem befelé nyelni.

Ma már nálunk is egyre divatosabbak a plasztikai beavatkozások: el tudod képzelni, hogy az öregedés kivédése érdekében majd átszabasd valamidet, netán rendszeresen botox injekciókat adass be magadnak az arcodon keletkező ráncok kisímitására?

Nem tudok ilyesmit elképzelni magamnak, legalábbis jó sokáig biztosan szóba sem jöhet! Annyi ismert nő van a világon, akik idősebb korukban, ráncaikkal együtt is megnyerő jelenségek tudtak maradni, lásd Elizabeth Taylor, vagy Törőcsik Mari, Máté Erzsi. Ha az ember lánya elkezd öregedni, azt méltósággal kell tudni viselni, bár amit lehet természetes úton tenni a jó külső megőrzéséért, azt meg kellene tennie mindenkinek, nőnek, férfinak egyaránt. Helyes táplálkozás, testmozgás, sok alvás, minél kevesebb stressz. Bár ezt az utóbbit én is nehezen tudom kikerülni, holott állítom, hogy ez mindennek a rákfenéje! Amúgy pedig el kell fogadnunk, hogy öregszünk, ez alól senki nem lehet kivétel. Ha majd egy napon kicsit ráncosabb leszek, hát istenem! Csodaszer nincs, a belső szépség viszont mindörökké kitart.

Eddig is azt hallottuk, hogy Károly igazi lovag, tökéletes úriemberként viselkedik veled, hát most újabb bizonyságot tett erről fogászati kezeléseid kapcsán. Jól megvagytok?

Ó, nagyon is! Bár még csupán négy hónapja vagyunk egy pár, úgy tűnik, mintha sokkal régebben ismernénk egymást. Mindenki szerint összeillünk, és szerencsére ezt mi is így érezzük. Természetesen Károly is sokat dolgozik – vendéglátóiparban illetve kereskedelemben vállalkozó -, én is végzem a munkáimat, de ha a párom ráér, örömmel elkísér olyan tévéfelvételekre, rendezvényekre is, ahol nekem hivatalból kell megjelennem. Úgy vélem, mostanra sikerült jól beilleszkednünk egymás világába, valószínűleg épp emiatt is tudjuk annyira élvezni egymás társaságát, a szabadidőnket most már csakis együtt töltjük el.

A napokban egy gyermek illetve tini szépségversenyre leszek hivatalos zsűrielnökként, és terveink szerint is Károly el fog kísérni az ötnapos programra: bizonyára kellemesen érezzük majd magunkat az egyik sárvári wellness-szállodában, már van némi gyakorlatunk az ilyesfajta együttlétekben. Nemrég voltunk három napot Pécsett, ahol a Sikeres Nők Magazin tartotta szokásos tavaszi bálját. Több éve vagyok a lap főmunkatársa, rendszeresen írok cikkeket részükre, mindig örülök ezeknek a Pécsett rendezett nívós és kellemes összejöveteleknek. Károllyal most egy szép belvárosi hotelben laktunk, napközben nagyokat sétáltunk, szombat este pedig rengeteget táncoltunk a bálban! Remekül éreztük magunkat, az örömünket pedig csak fokozta, hogy a magunkkal vitt kislányom, Donatella a bál szépe lett!

Gondolom, Károlynak a régi mosolyoddal is tetszettél, de most bizonyára még inkább vonzónak talál. Ha veled is, sőt, a kislányoddal is ennyire jól kijön, nem kellene egy szép napon hivatalosan is megpecsételni a kapcsolatotokat?

Esküvőről még nem beszéltünk, túl korai volna ilyesmit tervezni, de soha ne mondd hogy soha! Bár én már egyszer voltam férjnél, ő is volt már nős, egyikünk sem zárkózik el a dologtól, úgyhogy még bármi lehet ebből a kapcsolatból, talán házasság is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

asztalos
2010. augusztus 24. 09:23
Miért hagyják,hogy évek óta bűntetlenül hazudik!?Miért nem leplezik le?! Például egy riporter elmehetne már a "Sikeres Nők" című magazin szerkesztőségébe és megkérdezné,hogy ez a Magyarország szégyene,ez az üresfejű madárijesztő valóban a lapjuk "főmunkatársa"?!Undorító lény,élősködő,hazug SENKI!!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását