2024. május 2. - Zsigmond

Gyurcsány szerint a Fidesz buta

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesznél egyelőre nem terveket, hanem zavart és "butaságok" sorozatát látni. A volt kormányfő az MSZP vasárnapi kongresszusára érkezve mondta ezt az újságíróknak. Lendvai Ildikó távozó pártelnök kijelentette: Varga Mihály "bűnvallomást" tett.
2010. június 6. vasárnap 11:55 - HírExtra
Az MSZP szombati, budapesti kongresszusára érkezve Gyurcsány Ferenc az újságíróknak arra a kérdésre, hogy lesz-e pártszakadás, úgy fogalmazott: "dehogy lesz!".

Lendvai Ildikó a Miniszterelnökség államtitkára, Varga Mihály által szombaton bejelentettekre - miszerint a kormány tartani kívánja a 3,8 százalékos idei államháztartási hiánycélt -, úgy reagált: Varga Mihály "bűnvallomást" tett, amit eddig mondott a Fidesz, "felelőtlen hazugság" volt; a Fidesz most visszavonta az idei évre vonatkozó ígéreteit.

Kiss Péter elnökségi tag annyit mondott: értékelik az elmúlt évek politikáját és az ellenzéki politizálás fő irányairól lesz szó a kongresszuson. Ezzel kapcsolatban úgy vélekedett: határozott, elvi ellenzék lesz az MSZP a Fidesz új rendszerépítő, új államideológiát kialakító szándékaival kapcsolatos kérdésekben, de a gyakorlatias, az emberek hétköznapjait érintő ügyekben mérlegelni fognak, mit támogatnak, mit nem.

Úgy fogalmazott: nem eleve nemmel, a Fideszre-re "vadászva" kell a Parlamentbe menni, de az emberek érdekeit védeni kell.

Kiss Péter arra a kérdésre, hogy le kell-e számolni a gyurcsányi örökséggel, azt válaszolta: a helyzet bonyolultabb, fel kell dolgozni az elmúlt éveket, de a négy évről úgy kell beszélni, amit a társadalom ítéletként ki is mondott, és a Fidesz ehhez igyekszik alkalmazkodni: a válságkezelés, az egyensúlyteremtési szándék rendben volt, ugyanakkor tanulságok is voltak többi között a végrehajtásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását