2024. május 2. - Zsigmond

Az MSZP fényezi magát?

Az MSZP ellenzékben kemény kritikai stílusban kíván politizálni és az emberek mindennapjainak problémáira választ adó javaslatokat kíván kidolgozni - összegezte a szombati frakcióülés tapasztalatait Mesterházy Attila az MTI-nek.
2010. június 5. szombat 20:49 - HírExtra
Az MSZP frakcióvezetője közölte: Lendvai Ildikó pártelnök tájékoztatta a képviselőket arról is, hogy Balogh András bangkoki nagykövetet javasolja az országos elnökség a párt államfőjelöltjének.

Mesterházy Attila a vasárnapi kongresszust felvezető tanácskozásról azt mondta: az egész napos informális frakcióülésen az ellenzéki politizálás irányait, a követendő stratégiát és feladatokat vitatták meg, döntést nem hoztak.

A frakcióvezető szerint a vita tanulsága, hogy a frakció fontos feladatnak tartja a párt politikai stratégiájának kidolgozását, az ez alapján kialakított politikai tartalom képviseletét és ezen keretek szakmai tartalommal való kitöltését.

Hozzátette: a szocialisták felelős, a párt eredményei és értékei mellett elkötelezett, a populizmussal, a demagógiával és a szélsőségekkel szemben keményen szemben álló politikát tartanak képviselendőnek. A politikus közölte, hogy a követendő politikát kemény kritikai stílussal, egyenes, következetes és határozott magatartással kívánják képviselni a parlamentben.

Kezdeményező és reagáló politikai tevékenységet kell folytatni, hangsúlyt kell, hogy kapjanak az emberek mindennapi problémáit érintő megoldási javaslatok - mondta Mesterházy Attila, megjegyezve, hogy a kormányzati intézkedésekre adott válaszok kidolgozása során ki kell kérni a párttagoknak, a párt tagozatainak és a kutatóknak, az elemzőknek, a civil szervezeteknek, a szakszervezeteknek a véleményét.

A parlamenti képviselőcsoport vezetője hangsúlyozta: nemcsak a parlamentben, hanem azon kívül is képviselni kell az MSZP politikáját, ezért a frakció 1998 és 2002 között már összehívott "rész-Országgyűléseket" és párbeszédgyűléseket fog szervezni.

Mesterházy Attila beszélt arról is, hogy a párt politikáját egységesen és fegyelmezetten kell képviselni, valamint meg kell ragadni valamennyi lehetőséget a médiában arra, hogy az MSZP bemutathassa álláspontját. Ennek érdekében tervezettebb, szervezettebb és fegyelmezettebb kommunikációt folytatnak majd, a képviselők pedig azt is vállalták, hogy az országot járva tájékoztatják az embereket a párt álláspontjáról - ismertette a frakcióülésen elhangzottakat.

Kérdésre válaszolva Mesterházy Attila azt mondta: Lendvai Ildikó leköszönő pártelnök arról tájékoztatta a frakciót, hogy az országos elnökség Balogh András bangkoki nagykövetet javasolja az MSZP köztársaságielnök-jelöltjének. Erről most nem volt vita, hiszen a kongresszus napirendjén is szerepel a téma - tette hozzá.

Elmondta, hogy a frakciótagok hasznosnak ítélték a csaknem nyolcórás tanácskozást, amelyen szinte minden képviselő felszólalt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását