2024. május 2. - Zsigmond

Balogh András lesz az MSZP államfőjelöltje?

Az MSZP választmánya azt javasolja a párt kongresszusának, hogy Balogh András történészt, jelenlegi thaiföldi nagykövetet válassza meg a párt köztársasági elnökjelöltjének.
2010. június 6. vasárnap 11:11 - HírExtra
Simon Gábor, a választmány elnöke a párt vasárnapi kongresszusa előtt ülésező választmány döntéséről beszámolva azt mondta: az MSZP az egyetlen parlamenti ellenzéki párt, amely képes államfőjelöltet állítani, és ezzel a lehetőséggel akkor is él, ha tudja, kevés az esély arra, hogy a jelenlegi összetételű Országgyűlés meg is válassza jelöltjüket.

Közölte: a választmány egyhangúlag hozta meg döntését, és az elnökséggel egyetértésben tesznek javaslatot személyére a kongresszusnak. Olyan jelöltet javasolnak - fűzte hozzá -, aki a Magyar Köztársaság, modern polgári Magyarország eszméjét képviseli, ahogy az MSZP teszi.

A választmány elnöke Balogh Andrásról még annyit mondott, hogy személyében megtalálták azt a köztiszteletben álló, vállaltan baloldali embert, aki a jelöltjük lehet.

Arra a kérdésre, hogy nem gondolkoztak-e Sólyom László államfő újrajelölésén, Simon Gábor azt válaszolta: saját, az MSZP értékrendjét képviselő köztársasági elnökjelölt személyére tettek egyhangú javaslatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását