2024. április 28. - Valéria

Rabok a köz szolgálatában

Több száz büntetés-végrehajtási dolgozó és fogvatartott vesz részt az árvízi védekezésben - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) sajtóirodájának vezetője szombaton az MTI érdeklődésére.
2010. június 5. szombat 15:43 - HírExtra
Szalai Tímea elmondta: a büntetés-végrehajtási szervezet május 16-a óta folyamatosan részt vesz az árvízi védekezésben, a személyi állomány és az önként vállalkozó fogvatartottak egyaránt. Tájékoztatása szerint máskor is előfordul, hogy fogvatartottak külső munkákon dolgoznak, a rendkívüli időjárás miatti helyzetben azonban a közösség érdekében is erőfeszítéseket tesznek.

Az alacsony biztonsági kockázatúként számon tartott rabok a rendkívüli időjárás kezdete, május 16-a óta több helyszínen is részt vettek az árvízi védekezésben - a megfelelő biztosítás mellett.
Szalai Tímea azt mondta: jelenleg több mint 700-an segítik a védekezést a Margitszigettől a Hernád partján át a legkritikusabb helyekig, köztük mintegy 300 büntetés-végrehajtási dolgozó és 435 fogvatartott.

Az érintett intézetek: a pálhalmai, az állampusztai, a közép-dunántúli és a tiszalöki országos büntetés-végrehajtási intézet, a márianosztrai és a sátoraljaújhelyi fegyház és börtön, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Hajdú-Bihar és a Szabolcs megyei büntetés-végrehajtási intézet. A Büntetés-végrehajtás Oktatási Központja mintegy 100 hallgatóval dolgozik Sajónémeti térségében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását