2024. május 14. - Bonifác

Árvíz: több tucatnyi ház válhat életveszélyessé

Az előzetes felmérések szerint több tucatnyi ház válhat életveszélyessé a Borsod megyei Szendrőládon, mert az ár már a fél falut ellepte. Korábban kétszáz embert kellett kiköltöztetni, de a múlt éjjel újabb családoknak kellett elhagyniuk az otthonukat - mondta Káló Norbert, a település önkormányzati képviselője.
2010. június 5. szombat 13:09 - HírExtra
Közlése szerint péntek óta sokat romlott a helyzet, egyre magasabb az ár, a kiöntött Bódva vize már a fél falut ellepte. Gumicsónakokkal, ladikokkal próbálják menteni a hátrahagyott értékeket.

Káló Norbert azt mondta, hogy továbbra is várják az adományokat (élelmiszert, ruhaneműket), de a leginkább ivóvízre lenne szükségük, mert a víz minőségéről ellentmondásosak az információk. Sokan nem mernek inni a vezetékes hálózatból és fertőzésveszélytől tartanak, ugyanis már sok gyermeknek hasmenése van.

Az előzetes felmérések szerint több tucatnyi házat is életveszélyessé nyilváníthatnak. Mint az önkormányzati képviselő hozzátette, a három héttel ezelőtti áradáskor négy ház vált lakhatatlanná a településen, a lakókat a Bhim Rao Egyesület által működtetett tanoda épületében, a közösségi házban és a családsegítő központban szállásolták el, ők azóta is ott vannak.

Káló Norbert kitért arra: továbbra is el vannak zárva Edelénytől, a 27-es út teljesen le van zárva, már traktorokkal sem lehet ott közlekedni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását