2024. május 19. - Ivó, Milán

A buszmegállókban is tilos lesz a dohányzás

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) javaslatára a Fővárosi Közgyűlés szakbizottsága szerdai ülésén arról határozott, hogy nemcsak a főváros tulajdonában álló 69 aluljáróban, hanem a BKV-megállókban is betiltják a dohányzást.
2010. június 2. szerda 20:58 - HírExtra
Ehhez jogszabályt kell módosítani, a bizottság az ülésen arra kérte a főpolgármestert, hogy kezdje mennek ennek a kidolgozását - közölte Vitézy Dávid, az egyesület szóvivője az MTI-vel.

A VEKE szerint ezzel a módosítással megakadályozható, hogy a BKV-megállókban várakozó utasok a dohányzók füstjét szívva passzív dohányzásnak legyenek kitéve - mondta Vitézy Dávid, hozzátéve: esős időben egy megállóba többen is beszorulhatnak, a nemdohányzóknak így "nincs hova menekülniük" a dohányfüst elől.

Az aluljárókban való dohányzás megtiltásáról csütörtöki ülésén dönt majd a közgyűlés. Ha elfogadják, akkor a forgalmasabb aluljárókban - így a Blaha Lujza téren, a Flórián téren, a Nyugati téren és az Örs vezér terén is - tilos lesz rágyújtani. Az ellenőrzést elősegítendő a közgyűlés várhatóan csütörtökön arról is dönt, hogy 372 kamerával szerelik fel az aluljárókat.
A szabálysértők 30 ezer forintos bírságra számíthatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását