2019. április 22. - Csilla, Noémi

Közlekedési korlátozások az árvíz miatt

A Tisza középső szakaszán a harmadfokú árvízvédelmi készültségre való tekintettel a vízügy azt kéri a vízi sportokat űző klubok tagjaitól, hogy a vízre szállás előtt kérjék ki a vízirendőrség véleményét, alkalmas-e folyó kajakozásra, kenuzásra avagy evezésre - közölte a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezető-helyettese vasárnap az MTI-vel.
2010. május 30. vasárnap 14:58 - HírExtra
Az erőteljes áradás és örvénylés valamint a vízzel érkező farönkök baleseteket okozhatnak - mondta Békési István.

Tájékoztatott arról is, hogy Szolnoknál a Gutenberg térnél négy stéget el kell távolítani, mert a tiszai áradás az úszóműveket veszélyezteti.

Emlékeztetett arra, hogy továbbra sem lehet kerékpározni és autózni a Tisza-tó körül, valamint a Zagyva védtöltésein Szolnok és Újszász, illetve Szolnok és Szászberek között. A készültség ideje alatt a gáton járási engedély sem jogosít a töltéseken való közlekedésre.

A hirdetmény értelmében a harmadfokú árvízvédelmi fokozathoz tartozó vízállás esetén a hajózás tilos. A tiltás a Tisza teljes középső szakaszára vonatkozik. Ennek betartását a vízirendőrség fokozottan ellenőrzi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását