2024. május 18. - Erik, Alexandra

A magyar rádiózás fenegyereke!

Abaházi Csabát az egykori Sing-Sing együttes frontemberét ma már inkább a rádió éterén keresztül hallhatjuk, ahogy sármos hangján tolmácsolja nekünk a Class Fm-en a kívánság műsor dalait. A két gyermekes apuka most munkájáról, családjáról, izgalmas új feladatáról és egykori zenekaráról mesélt nekünk.
2010. május 30. vasárnap 18:19 - Gedeon Beatrix
Hogyan érzed magad az új rádiónál a Class Fm-nél? Mennyire érintett téged a váltás?

A Class Fm lassan fél éve működik, de ha azt vesszük a legújabb rádiók egyike a Magyar rádiós piacon. Mégis megvan az a folytonosság, hogy mi is és a hallgatók is azt kapjuk, amit megszoktunk az elmúlt években. Az nagyon jó dolog hogy az a csapat, akik a műsorkészítői oldalon együtt voltak, azok együtt is maradtak. Ugyanúgy megy minden annyi különbséggel, hogy kicsit mást kell mondanunk és helyszínileg máshová megyünk be, viszont ugyanazzal az érzéssel tudunk rádiózni, mint annak idején.

„Az igaz hogy nem én döntöm el mi szóljon reggel hatkor, de lehet rá javaslatom„

Egy rádiós műsorvezető mennyire szólhat bele abba, hogy milyen zenék mennek a rádióban? Neked például van beleszólásod?

Abszolút! Mindenkinek van beleszólása a műsorvezetőknek, a műsorkészítőknek és még a hallgatóknak is. Viszont azt azért tudni kell, hogy minden rádió az indulásakor kitalál egy arculatot, stílust maga köré, amin szakemberek dolgoznak, akik tudják hogyan kell egy olyan stuktúrát kitalálni, ami hosszan hallgatva nem lesz unalmas. Az igaz hogy nem én döntöm el mi szóljon reggel hatkor, de lehet rá javaslatom.

Tehát, ha neked tetszik egy dal, akkor javasolhatod?


Igen, és ha azt mondja a zenei igazgató: hogy ez tényleg jó és belefér a zenei arculatba és ez a dal megörvendeztetné a hallgatókat, akkor természetesen beszerkesztik.

Tévében elvállalnál műsorvezetést, ilyesmi közel állna hozzád?

Rendszeres televíziós szereplést én már nem nagyon vállalnék, bár vannak olyan műsorok, amiket nézve azt gondolom, hogy jó lehetne benne dolgozni. Az viszont megsúgom jelenleg is van egy hat adásos műsor, amiben részt veszek.

„Egy környezetvédelmi műsornak lettem a műsorvezetője”


Igen hallottam róla hogy te leszel a műsorvezetője egy Európai Uniós környezetvédelmi műsornak, mesélnél erről?


Vannak olyan műsorok, vagy dolgok amelyekben szívesen részt veszek, mikor ez a felkérés megtalált szinte azonnal igent mondtam rá. Egy környezetvédelmi műsornak lettem a műsorvezetője, ami nincs tévé csatornához kötve, így szinte mindenki láthatja az országban kisebb-nagyobb kábeltelevíziók adásaiban. Zöld Kommandó a műsor címe és egy stábbal híres embereken – és hangsúlyozom, hogy nem celebeken keresztül – próbáljuk azt megmutatni és felhívni az emberek figyelmét arra, hogy hogyan lehet a mindennapokban környezettudatosan élni. A hat adás mindegyikében egy-egy művészember beenged minket a lakókörnyezetébe és megmutatja, ő mit tesz annak érdekében, hogy a környezetünk tisztább és egészségesebb maradjon az utókor számára.

„Aztán el is döntöttük, hogy ez nem az a csapat, ami újra össze fog állni”


Látom nagyon szereted a különféle feladatokat. De mi a helyzet az együttessel a Sing Singgel az már nem hiányzik?

A Sing Sing 99’-ben megszűnt, de persze ettől függetlenül sokszor találkoztunk mi együttes tagok, beszélgettünk hogy kivel mi történt és hogyan alakult a sorsa. Sokszor felmerült hogy csináljunk esetleg egy visszatérő bulit, de valahogy mindig oda jutottunk hogy „nem” lett a válaszunk. Aztán el is döntöttük, hogy ez nem az a csapat, ami újra össze fog állni. Viszont van a Sing Singnek egy tribute bandája, ahol három egykori tag is zenél. Nyáron a Tét Fest nevű fesztiválon fellép ez a banda, ahol én műsorvezető leszek, így adta magát a dolog hogy csinálunk egyetlen egy bulit, ahol én Sing-Sing dalokat énekelek. Az egyszeri formáció neve pedig az lesz: hogy Abaházi Csaba és a Sing Sing +.

Úgy tudom egy lemezt is készítettél nemrég?

Igen ennek a címe Swing Sing, ezen a lemezen Magyar pop és rock slágereket dolgoztunk fel swing stílusban, Ákostól a Republicon át eljutunk a Groovehouse-ig. Nagyon érdekes feldolgozások lettek ezek, olyasmire kell itt gondolni, mint amilyet Michael Bubble, vagy Paul Anka csinált. Remélem nemsokára a boltokban is megvásárolható lesz a lemez!

„Amennyi szabadidőm van, azt a családdal töltöm”


A szakma után mesélnél kicsit a családodról? Mivel nem teszed őket a kirakatba, mint más ismert emberek keveset tudunk róluk?!

Van egy csodálatos feleségem Laura, aki hivatalosan nem a feleségem ugyanis nem házasodtunk össze. Ez abból adódik hogy nem voltunk korábban hagyomány őrzőek, nem volt számunkra fontos hogy elmenjünk egy anyakönyvvezetőhöz, aki egy papírból felolvassa a nevünket és nem is ismer minket, de engedélyt ad nekünk arra hogy együtt éljünk. Mi kikértük a szüleink, barátaink véleményét és eldöntöttük hogy szeretnénk együtt élni. Állítólag a Buddhisták úgy tartják: hogy akik egy évnél tovább együtt élnek azok házastársaknak minősülnek. Mi így élünk 13 éve! Felépítettünk egy házat és van két szép gyermekünk a nagyobbik 5 éves Rómeó a kisebbik 2 éves és Demeternek hívják.

Szabadidődben mivel foglalkozol, hogyan pihensz?

Amennyi szabadidőm van, azt a családdal töltöm. Érdekes módon nekem nincs hobbim, vagy ha van akkor az a családom és a munkám. Látom hogy mások elmennek pecázni, autóversenyekre, futballmeccsre, kirándulnak a haverjaikkal, én a szabadidőmet legszívesebben azokkal töltöm el akiket szeretek.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását