2024. május 21. - Konstantin

Ólcsó sör a VB-alatt?

Jelentősen lecsökkentik a sör importvámját Brazíliában a júniusi labdarúgó világbajnokság idejére, ugyanis a helyi sörfőzök már most bejelentették, hogy még a fokozott termelés ellenére sem tudják majd kielégíteni az igényeket.
2010. május 29. szombat 15:29 - HírExtra
A brazil kormány bejelentése szerint a 2010. június 11-én kezdődő dél-afrikai labdarúgó világbajnokság idejére 16 százalékról két százalékra csökkenti a dobozos sörök behozatalai vámját. "Maguk a sörgyártók tájékoztatták egy levélben a külkereskedelemi kamarát arról, hogy nem lesznek képesek kielégíteni a drasztikusan megnövő igényeket" - mondta Anamelia Seyffarth, a csökkentésről rendelkező kamara illetékese.

A szervezet szerint a döntést az indokolta, hogy 2010-ben hirtelen és jelentősen megnőtt a sörfogyasztás a dél-amerikai országban és a maximumon teljesítő helyi sörfőzök már most is alig tudnak lépést tartani az új igényekkel.

2009-ben Brazíliában 14,8 milliárd dobozos sört hoztak forgalomba, mintegy 11,7 százalékkal többet mint az előző évben - derült ki az újrahasznosítható konzerveket gyártók brazíliai szövetségének adataiból.

Brazília a világ negyedik legnagyobb sörfogyasztó nemzete és egyben a 2014-es labdarúgó világbajnoksága kijelölt házigazdája. A sport- és sörkedvelő ország elnöke, Luiz Inácio Lula da Silva és felesége társaságában a napokban a fővárosi elnöki palotában fogadta a Dél-Afrikába készülő keret játékosait, és kívánt nekik sok szerencsét a mérkőzésekhez.

A 190 milliós lakosú országban egyébként még a banki alkalmazottak is engedélyt kaptak arra, hogy júniusban hamarabb befejezzék a munkát, ha a brazilok küzdenek a pályán, és otthonról izgulják végig az összecsapásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását