2024. május 21. - Konstantin

Csökkentik a sör adóját a vb idejére

Csökkentik a sör adóját Brazíliában, hogy elkerüljék a hiányt a futball-világbajnokság idején. Helyi sörfőzők ugyanis arra figyelmeztettek, hogy nem lesznek képesek teljesíteni a bajnokság idején megnövekvő igényeket.
2010. május 28. péntek 21:21 - HírExtra
A kormány ezért bejelentette, hogy az importált dobozos sör adóját tizenhat százalékról két százalékra fogják csökkenteni a júniusi világbajnokság idejére.

"Az iparág képviselői hivatalos levelet küldtek a külkereskedelmi kamarának, amelyben kijelentették, hogy nem lesznek képesek eleget tenni a megnövekvő igényeknek" - mondta el Anamelia Seyffarth, a kamara egyik képviselője az adócsökkentés bejelentésekor.

Brazília a világ negyedik legnagyobb sörfogyasztó országa és a következő, 2014-es futball-világbajnokság házigazdája lesz.

Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök és felesége Brazíliavárosban búcsúztatót rendezett a futball-válogatott játékosainak csütörtökön: mindegyik sportolót megölelte és sok szerencsét kívánt nekik.

A csaknem 190 milliós lakosú országban a banki alkalmazottak kérésének is engedtek, így ők azokon a napokon, amikor a brazil csapat meccseit élőben közvetíti a televízió, korábban elmehetnek a munkahelyükről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását