2024. április 26. - Ervin

Orbán még mindig értékel - kormányzás helyett

Az elmúlt húsz év, illetve nyolc esztendő értékelése mellett az elkövetkező kormányzati ciklus teendőiről lesz szó a vasárnapi kötcsei találkozón, ahol előadást tart Orbán Viktor miniszterelnök - mondta el Balog Zoltán, a rendezvényt más szervezetekkel közösen szervező Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke pénteken az MTI-nek.
2010. május 28. péntek 16:23 - HírExtra
A fideszes politikus az MTI kérdésére elmondta: idén azért nem szeptemberben tartják a találkozót, mert a rendezvény mindig politikai évnyitó szokott lenni a nyári szünet után, most azonban nem lesz nyári szünet.

Most kezdődik egy négyéves kormányzati ciklus, "most vagyunk az elkövetkező négy év elején", ezért most érdemes a polgári, nemzeti, keresztény értelmiségnek ezt a találkozóját megszervezni - fogalmazott.

Az Új kezdet mottót viselő találkozón értékelik az elmúlt húsz év, ezen belül az eltelt nyolc esztendő történéseit, és szólnak arról a lehetőségről, amit a választóktól kaptak az idei országgyűlési választásokon, és amire a kormányt a kétharmados többség kötelezi.

A találkozón előadást tart Orbán Viktor miniszterelnök, Tellér Gyula szociológus, Lánczi András politológus és Granasztói György. Felszólal Hans Kaiser, a Kondrad Adenauer Alapítvány magyarországi képviselője, aki arról beszél majd, hogy németországi szemmel hogy néz ki ez a nagyarányú választási győzelem - tájékoztatott Balog Zoltán.

Az előadás után a résztvevők bevonásával, Balog Zoltán vezetésével beszélgetnek az aktuális politikai kérdésekről, teendőkről.

A rendezvényre, amelyet a csángó muzsikát játszó Zurgó együttes koncertje zár, mintegy háromszáz vendéget várnak.

A résztvevőktől a borsodi árvízkárosultak javára adományokat gyűjtenek majd.

A kötcsei pikniket 2004 óta évente rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Somogy megyei településen, a tanácskozások nem nyilvánosak.

Idén "Új kezdet - 7. Kötcsei Találkozó - Egy nap a Dobozy Kúrián - 2010." címmel szervezik meg a rendezvényt, amelyet korábban a Polgári Piknik elnevezéssel illettek. A Polgári Magyarországért Alapítvány mellett - amelynek kuratóriumi elnöke Balog Zoltán fideszes politikus - a találkozó szervezői között van a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, a Konrad Adenauer Alapítvány és a Barankovics István Alapítvány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását