2024. május 18. - Erik, Alexandra

Vulkánkitörés: ötmilliárd dollár a világgazdaság kára

Az izlandi vulkánkitörés miatt áprilisban elrendelt több napos európai légtérzár összességében ötmilliárd dollár kárt okozott a világgazdaságnak - állapította meg az Airbus számára készített elemzésében az Oxford Economics.
2010. május 27. csütörtök 07:23 - HírExtra
A légitársaságokon, és utasokon kívül sok céget is igen hátrányosan érintett a leállás, mivel többek között romlandó élelmiszerek, virágok, alkatrészek nem jutottak el időben megrendelőikhez. Az Oxford Economics számításai szerint a légitársaságok vesztesége 2,2 milliárd dollárra tehető, az idegenforgalom mintegy 1,6 milliárdot veszített, mert elmaradtak a turisták.

Mintegy fél milliárd dollárra tehető a kár abból, hogy sokan rekedtek a repülőtereken, és nem tudtak visszatérni munkahelyükre.

A légtérzár legsúlyosabb hetében a gazdasági veszteségek Európában 2,63 milliárd dollárt értek el, Észak- és Dél-Amerikában közel egymilliárdot, Ázsiában meghaladja a fél milliárdot, globálisan összességében eléri a 4,7 milliárdot. Az azt követő mintegy ötezer járatkiesés miatt ment fel az összeg öt milliárd dollárra.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását